hochtief

Hochtief va obtenir un benefici net de 421 milions d'euros durant l'exercici 2017, fet que suposa un increment del 31,1% respecte a l'any anterior, impulsat per la reestructuració d’empresa a la companyia durant els últims anys.

  • -
  • -

La constructora alemanya del grup ACS reporta aquests resultats mentre actualment té plantejada una OPA per Abertis, una operació valorada en 18.600 milions d'euros, competidora de l’inicialment llançada per Atlantia per 16.341 milions.

"El 2017 va ser un altre any d'èxit per a Hochtief", ha indicat el conseller delegat d'aquesta companyia i també d'ACS, Marcelino Fernández Verdes, que va destacar la fortalesa del balanç de la companyia i el "significatiu augment de la seva generació de caixa, les seves vendes i els seus beneficis".

La companyia alemanya del grup que presideix Florentino Pérez va elevar un 13,7% els seus ingressos l'any passat, fins a sumar 22.631 milions d'euros, gràcies a la "positiva contribució" del negoci en totes les àrees en què està present, Amèrica, Àsia Pacífic i Europa.

De la seva banda, el benefici brut d'explotació (EBITDA) es va situar als 1.294 milions d'euros, xifra que implica una millora del 29,9%.

Hochtief assegura que durant el passat any els seus negocis van generar caixa per 1.300 milions d'euros, un 75% més (uns 560 milions d'euros més) que un any abans.

Al pla operatiu, la companyia va aconseguir nous contractes per valor de 30.443 milions d'euros, import un 22% superior al del passat exercici.

D'aquesta manera, al tancament del passat exercici, Hochtief comptava amb una cartera d'obres pendents d'executar per valor de 44.644 milions d'euros, un 3,6% més.

PREVISIONS SENSE TENIR EN COMPTE ABERTIS

Davant d'aquests resultats, i sense tenir en compte la possibilitat de quedar-se amb Abertis, Hochtief preveu elevar els seus resultats entre un 4% i un 15% el 2018, de manera que se situïn per sobre de la cota dels 500 milions d'euros, gràcies al creixement que espera en tots els seus negocis.

De moment, la constructora alemanya va anunciar un dividend a compte dels resultats de 2017 de 3,38 euros per acció, import un 30% superior al de 2016.

ACS és actualment accionista de control de Hochtief, amb el 71,2% del seu capital, si bé la constructora diluiria aquesta participació en cas de prosperar l'OPA, a causa de l'ampliació de capital que contempla per escometre el 20% de l'operació.

Noticias relacionadas

contador