ep gas natural fenosa
Gas Natural Fenosa

Gas Natural Fenosa ha injectat 10 milions d'euros el 2016 a la seva comercializadora de referència encarregada del subministrament regulat d'electricitat al consumidor domèstic, coneguda com a Gas Natural SUR SDG, amb l'objectiu de compensar les pèrdues registrades per a la filial.

  • 23,36€
  • -0,09%

Aquesta aportació apareix recollida en l'auditoria de la companyia corresponent al 2016, al costat d'una altra dotació per import de 30 milions d'euros per reajustar el balanç de la filial Gas Natural Exploració, que també va registrar pèrdues en l'exercici.

Les pèrdues en la comercializadora del Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC) d'electricitat se sumen a les registrades en exercicis anteriors. El 2015, les societats amb les quals Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa ofereixen aquest servei regulat van declarar números vermells per import de 28,9 milions d'euros.

Aquest desfasament va ser precisament objecte de diversos recursos de les empreses davant el Tribunal Suprem, que els va donar la raó i va obligar el Govern espanyol a dissenyar una nova metodologia amb l'objectiu de reconèixer un marge de comercialització d'electricitat suficient.

A final de l'any passat, el Govern espanyol va revisar a l'alça aquest marge mitjançant una nova metodologia en la qual no només es recull un import fix en funció dels quilowatts (kW) contractats, sinó també un altre variable associat al consum realitzat.

Aquesta revisió, que implica un augment del rebut domèstic proper al 0,004%, és més limitada que la proposta per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que advocava per elevar el marge de les comercializadoras de referència un 31%, fins als 5,24 euros per kW.

Tant Gas Natural com Iberdrola, EDP i Viesgo han recorregut davant el Suprem la nova metodologia del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital en considerar que segueix sent insuficient per cobrir els costos de comercialització.

contador