ep rafalpino presidenteferrovial
FERROVIAL

El Parlament britànic votarà aquest dilluns l'ampliació de l'aeroport de Heatrhow, el gran projecte de Ferrovial al Regne Unit. La companyia es deixa en aquests moments un 1,36% en borsa en un dia durant el qual pràcticament tots els títols del selectiu cotitzen en vermell. Respecte a l'impacte que hi pugui tenir el veredicte del Parlament, els experts assenyalen que és només un 'tràmit'.

  • 28,92€
  • 0,28%

"Després del vistiplau del Govern britànic el 5 de juny passat ja estava previst que el Parlament britànic votés durant les següents setmanes el projecte de la tercera pista de Heathrow", assenyalen els experts de Banc Sabadell, per això afegeixen que la notícia en si no té impacte sobre Ferrovial davant l'absència esperada de sorpreses.

Segons les enquestes, aproximadament un 70% -75% del Parlament votarà a favor de l'ampliació. Un cop superat aquest tràmit, serà necessària l'aprovació del 'Development Consent Order' per part del secretari d'Estat, un tràmit que podria estendre fins al 2020.

"Segons les nostres estimacions, la posada en marxa de la tercera pista de Heathrow és el principal catalitzador de Ferrovial i podria aportar un +7% al nostre preu objectiu", expliquen des de Sabadell. Actualment, el banc té el preu objectiu de la constructora als 18,75 euros i una recomanació de 'vendre'.

El projecte d'ampliació de l'aeroport de Heathrow tindria un pressupostos de gairebé 13.000 milions de lliures (14.800 milions d'euros). Si s'aconsegueixen totes les aprovacions, la construcció de la tercera pista no començaria fins al 2021 i la inauguració es produiria el 2026.

El passat 5 de juny el Govern del Regne Unit va ratificar els plans d'ampliació de l'aeroport londinenc. El projecte d'ampliació de l'aeroport, pendent des de fa dècades i que suposa la construcció d'una tercera pista, va ser una de les primeres decisions adoptades per l'actual primera ministra Theresa May i també una de les primeres que es van prendre després del referèndum que va decidir la sortida del Regne Unit de la UE, si bé, llavors va quedar pendent de ser sotmesa a consultes.

La companyia que presideix Rafael del Pino, que té al Regne Unit el seu primer mercat, ja es va encarregar d'aixecar les últimes ampliacions escomeses a l'aeroport, com la reconstrucció de la terminal T2 i la construcció de la nova T5.

Noticias relacionadas

contador