• Jaume Roures i Tatxo Benet continuaran controlant la direcció del Grup
  • L'elecció d'Orient Hontai Capital generarà sinergies clares i interessos convergents
Jaume Roures, roures, mediapro, prisa

Els accionistes d'Imagina Media Audiovisual i Orient Hontai Capita han arribat a un acord definitiu pel qual el primer grup xinès de capital privat adquireix les participacions de Torreal (22,5%), Televisa (19%) i Mediavideo (12%), per la qual cosa suma en total el 53,5% per 1.016 milions d'euros.

Aquesta transacció situa el valor corporatiu d'Imagina en 1.900 milions d'euros. Tots els altres accionistes, el Grup WPP (22,5%) i dos dels socis fundadors del Grup, Tatxo Benet (12%) i Jaume Roures (12%), mantenen la seva participació en Imagina. L'acord preserva el ja existent entre els accionistes, per la qual cosa la direcció del Grup no experimentarà cap canvi i seguirà en mans de Jaume Roures i Tatxo Benet.

Aquesta decisió de determinats accionistes de vendre la seva participació en Imagina ja havia estat anticipada fa uns dies. Inicialment, es van analitzar una dotzena de propostes presentades per inversors internacionals. L'elecció final d'Orient Hontai Capital com a nou accionista generarà sinergies clares i interessos convergents.

Els socis gestors del Grup, Tatxo Benet i Jaume Roures, destaquen, en primer lloc, que l'operació comporta per Imagina "un augment significatiu de la seva capacitat competitiva als seus mercats tradicionals d'Espanya i Europa" i confirma "la confiança dels mercats en el seu model de negoci i la seva estratègia de creixement". A més, "l'acord proporcionarà al Grup accés a un mercat emergent com la Xina i l'avantatge d'accedir a aquest mercat de la mà d'un soci tan important com Orient Hontai Capital".

Segons Roures i Benet, les tres àrees principals d'activitat del Grup (drets, continguts i serveis audiovisuals) posseeixen excel·lents perspectives de consolidació i creixement a Espanya, Europa i Amèrica i de creixement a la Xina i al mercat asiàtic.

IMAGINA MEDIA AUDIOVISUAL

Amb 45 centres a 28 països, Imagina és un dels grups líders del sector audiovisual europeu, únic en la seva integració de contingut audiovisual, producció i distribució, amb activitats arreu del món. Compta amb un equip de 6.500 professionals.

El 2016, Imagina va comptabilitzar un volum de negoci de 1.540 milions d'euros (sobre els 1.510 milions el 2015), amb un EBITDA de 162 milions d'euros (130, el 2015). Pendents d'auditar, els resultats de 2017 suggereixen que el Grup superarà les xifres de 2016 (millor exercici econòmic fins a la data), amb un creixement dels ingressos i l'EBITDA que ha superat les expectatives.

Noticias relacionadas

contador