• La companyia es quedaria amb el 56% de l'accionariat per 900 milions d'euros
  • Suposa la venda de les participacions de Torreal, Televisa i Mediacable, del holding Imagina
Jaume Roures, roures, mediapro, prisa

El fons xinès Orient Hontai Capital comprarà el 56% del accionariat de Mediapro, per la qual cosa es converteix en el seu màxim accionista. D'aquesta manera, la companyia xinesa es queda amb el control del futbol a Espanya. Aquesta operació suposa la venda de les participacions de Torreal, Televisa i Mediacable, del grup d'empreses Imagina.

Fonts de Mediapro han indicat a Efe que des de fa setmanes l’empresa està en converses amb Orient Hontai Capital i que s'està molt a prop de l'acord, però "de moment no s'ha signat res". Segons ha avançat avui El Confidencial, Orient Hontai Capital adquiriria el 56% del conglomerat en una operació per valor de 900 milions d'euros.

El fons adquiriria el 23,5% de Torreal (societat de l'inversor Juan Abelló), el 19% de Televisa i el 12% de Mediacable, mentre que els fundadors Jaume Roures i Tatxo Benet continuarien amb les seves accions, un 12% del capital respectivament, igual que WPP.

Els dos directius, un cop signada l'operació, continuarien amb la gestió del grup, creat fa 24 anys, amb 5.000 treballadors en una vintena de països, dels quals 3.000 es troben a Espanya, segons les dades ofertes l'any passat a l'exposició "Mediapro Live, la revolució en directe".

Orient Hontai Capital es va fundar al setembre de 2014. Segons el LinkedIn de la companyia, durant els últims dos anys ha invertit més de 14.000 milions de iuans xinesos en 4 importants operacions, incloent-hi la privatització de Shanda Games i CMGE de Nasdaq i les compres a l'estranger de l'empresa social de jocs mòbils Diandian Interactive i la companyia de màrqueting mòbil líder mundial Applovin.

Noticias relacionadas

contador