• La resta de bancs espanyols es troben sobrevalorats pels seus analistes
  • "S'apropa el final de la pressió sobre els marges"
ep recursos bankia

Deutsche Bank ha realitzat un informe en el qual analitza la situació de la banca espanyola i deixa dues coses clares: s'acosta el final de la pressió sobre els marges d'interès i Bankia segueix sent el seu valor estrella.

  • 4,75€
  • -0,66%
  • 1,78€
  • 2,65%

La nota és bastant pessimista amb la majoria de bancs principals espanyols. De fet, a pesar que 5 dels 7 analitzats reben una millora de preu objectiu, només dos d'ells es troben per sota d'aquests preus. És a dir, Deutsche segueix confiant en Banc Santander i Bankia com els seus valors clau, als quals manté el rating de compra.

FI DE LA PRESSIÓ SOBRE EL MARGE D'INTERESSOS?

Els ingressos nets per interessos s'han mantingut sota pressió especialment durant l'últim any. El preu del diner a nivells molt baixos de les principals economies globals ha erosionat considerablement els comptes de resultats dels principals bancs espanyols. No obstant això, l'última pujada de tipus duta a terme per la Reserva Federal d'EUA (Fed) al desembre obre un nou panorama. El Banc Central Europeu podria seguir el mateix camí en 2017, donant un petit respir als ingressos de la banca.

Malgrat les especulacions que es puguin fer sobre el futur de les polítiques dels bancs centrals, Deutsche Bank posa l'accent en el desapalancamiento que està duent a terme la banca espanyola. "A setembre de 2016, els balanços de préstecs havien caigut un 4,6% pel que fa al mateix període de l'any anterior", assenyalen els analistes.

Ignacio Ulargui i Atul Hanamante, els experts que han realitzat l'informe destaquen el negoci de clients com l'objectiu clau davant l'estabilització dels tipus d'interès. "L'estabilització de l'Euribor hauria de permetre als bancs espanyols capturar el buit entre el preu al que reben i al que presten, que, a Espanya, és un dels més alts de l'Eurozona".

Noticias relacionadas

contador