ep pere vinolas colonial
COLONIAL - Archivo

Els accionistes de Colonial han donat llum verda aquest matí a la fusió per absorció amb Axiare. Ara, hauran de ser els accionistes d'Axiare els que donin igualment la seva conformitat durantla seva Junta General Ordinària, convocada per demà 25 de maig de 2018.

  • 5,57€
  • 2,11%

Colonial preveu que els ingressos pel lloguer dels edificis d'oficines que té a Madrid, París i Barcelona arribaran a la cota dels 500 milions d'euros anuals en els propers exercicis, la qual cosa suposarà un increment de gairebé el 50% respecte als 344 milions generats el passat any.

Els accionistes d'Axiare hauran de donar llum verda a la fusió aquest divendres

La fusió amb Axiare serà un dels factors que impulsin aquest creixement, juntament amb la posada al mercat dels edificis que actualment construeix Colonial i l'augment del preu de lloguer encara previst per a propers exercicis. En concret, Axiare, la fusió del qual es va aprovar aquest dijous en junta i culminarà a mitjans d'aquest any, aportarà 100 milions d'euros anuals a la facturació del grup.

Colonial aconseguirà 100 milions més gràcies a les millores que realitza en la seva actual cartera d'actius (uns 33 milions) i l'inici d'arrendament dels edificis que té en construcció (71 milions més), entre ells una torre d'oficines a Barcelona i dos grans complexos empresarials en el Sud de Madrid, a la zona de Méndez Álvaro.

"Aspirem a ser una companyia de 500 milions d'euros anuals en rendes", va sintetitzar el conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas, durant la seva intervenció davant la junta d'accionistes de l'empresa.

SALT EN GRANDÀRIA I QUALITAT

"Hem donat un important salt en grandària i qualitat", va destacar Viñolas davant els accionistes en la primera junta celebrada a Madrid després del canvi de seu de l'empresa. D'aquesta forma, s'aproximarà a Merlín, primera socimi cotitzada, amb immobles per 11.384 milions, si bé aquesta empresa, a més d'oficines, compta amb centres comercials i centres logístics.

El conseller delegat de Colonial va remarcar així mateix la "important capacitat de generació sinergies, tant operatives com financeres", que presenta la fusió amb Axiare.

"Amb tot això, Colonial no només va registrar en l'exercici 2017 uns satisfactoris resultats, sinó que a més va asseure les bases i es va situar en una bona situació per captar el creixement del mercat i augurar una molt raonable evolució futura", va garantir Viñolas.

DIVIDEND

En paral·lel a la fusió amb Axiare, la junta de Colonial va aprovar repartir als seus accionistes un dividend de 0,18 euros bruts per acció a compte dels resultats del 2017, un 6% superior al del passat any. En aquest sentit, el president de la companyia, Juan José Brugera, va indicar que la política de la marca és "no escatimar" amb el dividend, però "mantenint la prudència" i augmentant-lo "en la mesura del possible".

Els principals accionistes de Colonial són el grup mexicà Financcess, al qual a més la junta va donar un segon posat en el consell després d'elevar en els últims mesos la seva participació en l'empresa fins al 18,3%, juntament amb Qatar, amb un 10,6%, el grup colombià Santo Domingo (7,3%) i la família Puig (5%).

Noticias relacionadas

contador