• Mèxic és el principal focus del creixement dels resultats del grup
ep ciments molins
Ciments MolinsEUROPA PRESS

Ciments Molins ha registrat un benefici net de 64 milions el 2016, la qual cosa suposa un increment del 25,6% respecte a l'any anterior, ha informat la companyia catalana aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La xifra de negoci s'ha situat en 561,2 milions d'euros, la qual cosa suposa una reducció del 12% respecte als 637,8 milions registrats el 2015, i el resultat d'explotació de l'exercici 2016 és superior en 28 milions gràcies a la millora de les operacions i per una menor dotació de provisions per deterioració --l'exercici 2015 incorporava una deterioració d'actius corresponent a la filials a Tunísia i la Xina per import de 29 milions--.

La companyia ha destacat que aquest creixement es produeix malgrat la desfavorable evolució de les divises (amb un impacte benvolgut de 30 milions), fonamentalment el pes argentí, sense la qual el benefici d'explotació s'hauria situat en 73 milions.

PER PAÏSOS

Mèxic és el principal focus del creixement dels resultats del grup en compensar l'impacte de la depreciació del pes amb una "excel·lent" millora de marges, ha destacat la companyia, que ha assenyalat que l'ampliació de capacitat de la planta d'Apazapan va entrar en funcionament a l'octubre i ja es troba plenament operativa.

També Tunísia va contribuir positivament amb una bona millora en marges basada en els plans d'eficiència i reducció de costos que s'han engegat i malgrat un entorn difícil i de la feblesa de la demanda al país i als països veïns.

A Espanya, el mercat segueix mostrant "una gran feblesa" com a conseqüència de la forta caiguda de l'obra pública, mentre que a l'Argentina s'aconsegueixen millorar els marges d'ebitda sobre vendes malgrat la inestabilitat provocada per la forta devaluació del pes.

D'altra banda, els resultats es deterioren a l'Uruguai i es mantenen a Bangladesh com a conseqüència de la caiguda del mercat i de la deterioració de preus, respectivament.

A Bangladesh, l'acord aconseguit al desembre del 2016 amb Lafarge Holcim per a l'adquisició de tres mòltes amb una capacitat de 2,2 milions de tones i que està a costa de les autoritzacions regulatòries dels organismes locals, permetrà acompanyar el fort creixement del mercat i millorar resultats gràcies al gran potencial de sinergies de l'operació.

INVERSIONS

Durant l'any 2016, Ciments Molins va realitzar inversions per un total de 121 milions, dels quals 87 milions corresponen a projectes d'ampliació de capacitat centrats a Mèxic, Bolívia i Colòmbia.

El desenvolupament dels projectes d'increment de la capacitat de fabricació a Mèxic, Bolívia i Colòmbia segueix en línia amb els respectius plans de negoci, i l'entrada en funcionament dels dos primers s'ha produït en l'últim trimestre del 2016.

Noticias relacionadas

contador