• Demana que "no es demonitzi les dades" a causa de la seva capacitat per millorar la vida de les persones
Chema Alonso

El responsable de dades de Telefónica, Chema Alonso, ha reconegut que té un "mal pressentiment" al voltant de la possibilitat que el Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) es converteixi en "la nova política de galetes", i ha demanat que "no es demonitzi les dades", a causa de la seva capacitat per millorar la vida de les persones.

L'expert tem que l'únic que faci el GDPR sigui multiplicar per 200 el nombre de clics que ha de fer l'usuari

Durant la presentació de l'informe Realitat i perspectives de la IA a Espanya, 2018 elaborat per PwC amb la col·laboració de Microsoft, Alonso ha destacat el gran "impacte" que tindrà l'entrada en vigor del nou reglament de dades al proper mes de maig , i no s'ha mostrat molt optimista sobre això. "Tenim per desgràcia el mal pressentiment que es convertirà en la nova política de galetes", ha incidit Alonso, que ha assenyalat que tem que l'únic que faci sigui multiplicar per 200 el nombre de clics que ha de fer l'usuari.

En aquest sentit, ha criticat que s'està tendint a "demonitzar les dades", quan aquests poden "millorar la vida de les persones". De fet, ha apuntat que les persones estan més a gust amb la gent que sap més d'elles i el mateix passa amb serveis d'Internet com Netflix o Twitter.

Per això, ha afirmat que si el que es vol és acabar amb aquells serveis que fan un mal ús de les dades no és bona idea deixar la responsabilitat a l'usuari perquè simplement faci clic, perquè al final ho farà en tots els casos. En el cas concret de Telefónica, ha incidit que estan "molt expectants" amb el seu llançament i trien "amb molta cura" els casos d'ús relacionats amb les dades que posen en producció. A més, ha assenyalat que al seu departament estan treballant amb l'equip legal per veure el seu impacte no només en el seu recent llançament Aura, sinó també en la seva unitat de negoci de solucions de dades massives, Luca.

AURA

D'altra banda, Alonso ha destacat que a Telefónica han passat de ser una companyia centrada en aplicacions a col·locar les dades al centre de la seva estratègia, com reflecteix el recent llançament del seu assistent virtual Aura en sis països. En aquest sentit, ha incidit que a Telefónica veuen Aura com "una peça" clau per a la interacció amb tots els serveis del client i una "aposta de futur" en el marc de l'estratègia de digitalització que està duent a terme l'operadora.

El responsable de dades de Telefónica ha assenyalat que a la companyia el que busquen és simplificar la vida del client, després enriquir-la creant noves experiències i serveis fent servir la Intel·ligència Artificial i, en tercer lloc, "que s'enamorin" de l'operadora.

Noticias relacionadas

contador