• L'operació indica la importància d'aquest sector de negoci per al grup tecnològic
  • Amazon pagarà en efectiu i espera tancar l'operació durant el segon semestre
jeff-bezos-amazon

Amazon, el gegant nord-americà del comerç electrònic, acaba d'anunciar la compra del grup d'alimentació Whole Foods Market per 13.700 milions de dòlars en efectiu, deute inclòs.

  • 179,66$
  • 1,37%

Amazon pagarà 42 dòlars per acció, una prima del 27% sobre el preu de tancament de Whole Foods Market d'aquest dijous. L'operació mostra la importància que té per a la companyia, creada per Jeff Bezos, el sector de l'alimentació. El model de negoci de Whole Foods es basa en aliments frescos i orgànics.

L'empresa adquirida, amb seu a Texas, seguirà mantenint la seva marca i el seu equip directiu, liderat per l'actual conseller delegat i cofundador, John Mackey. Les dues empreses esperen tancar la transacció durant el segon semestre del present exercici.

Whole Foods va registrar unes vendes anuals el 2016 de 16.000 milions de dòlars i compta amb unes 460 botigues als Estats Units, a Canadà i als Regne Unit.

A més d'aquesta operació, el gegant dels supermercats als EUA, Wal-Mart Stores, ha anunciat la compra de Bonobos per 310 milions de dòlars. Bonobos és una empresa que ven a través d'internet especialitzada en moda masculina.

UNA OPERACIÓ ESTRATÈGICA

Neil Wilson, analista d’ETX Capital, comenta que "els rivals d'Amazon estan tremolant. Aquest és un gran moviment per al sector de distribució minorista i un altre senyal del moviment sísmic causat en aquest mercat pel model de negoci d'Amazon".

Aquest expert afegeix que "Amazon va camí de dominar el sector de l'alimentació com fa en altres sectors. Amazon ofereix una escala increïble i un poder de preus que fa la vida molt difícil per als seus competidors". No obstant això, Wilson també comenta que "hi ha cada vegada més dubtes sobre l'amenaça a la competència" i es pregunta quant de temps trigarà el Govern a prendre mesures per protegir els consumidors.

L'operació ha provocat un 'terratrèmol' a la cotització dels grans grups de distribució minorista. Wal-Mart Stores, la major cadena de supermercats als EUA i a nivell mundial, es desploma un 6% al Dow Jones. Una altra cadena de supermercats, Costco, cau un 7%.

Noticias relacionadas

contador