ep jose manuel entrecanales presidenteacciona 20180322184116
ACCIONA

Acciona ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que executarà la venda de la totalitat de les seves accions (92,71% del capital social) de Trasmediterránea a Naviera Armas " durant les pròximes setmanes" un cop obtinguda l'autorització de la Comissió Nacional dels Mercats de la Competència (CNMC).

  • 113,90€
  • 2,61%

La CNMC va comunicar aquest dimecres que havia procedit a autoritzar, en primera fase amb compromisos, la compra per part de Naviera Armas, que va ser notificada a l'organisme de la competència el passat 5 de febrer d'aquest any.

La transacció s'ha aprovat, ja que Armes ha acceptat cedir l'explotació de dues rutes regulars a una tercera empresa per evitar les restriccions a la competència i el monopoli que la transacció generaria en les connexions marítimes entre la Península amb Melilla i Canàries, segons ha informat el 'superregulador'.

Acciona va acordar la venda de Trasmediterránea a Armas a l'octubre de 2017 en el marc de la seva estratègia de centrar-se en les seves tres línies de negoci estratègiques, és a dir, les infraestructures de transport i aigua, i les energies renovables.

Amb l'obtenció ara de la 'llum verda' per part de la CNMC, el grup que presideix José Manuel Entrecanales tanca la venda de la naviliera 16 anys després de la seva compra el 2002, quan la va privatitzar SEPI.

A l'actualitat, Trasmediterránea és, segons el seu venedor, la major naviliera del país i una de les primeres d'Europa. Compta amb una flota de 21 vaixells, amb els quals opera 32 rutes entre la Península, Belessis, Canàries i ciutats del Nord d'Àfrica.

En la seva anàlisi de l'operació, la CNMC no ha vist problemes de competència en l'operació en el cas de les rutes marítimes regulars de càrrega i passatgers entre la península i Balears i entre les illes d'aquest arxipèlag, en què Armas "assumirà la posició que Trasmediterránea tenia en aquest mercat on no era present", va explicar la CNMC.

Noticias relacionadas

contador