abengoa, solar, energia

El Comitè Tècnic de l'IBEX ha decidit excloure Abengoa del principal selectiu de la borsa espanyola davant les «circumstàncies especials» que concorren en aquest títol.

Així ho ha anunciat l'organisme de Bolsas y Mercados Españoles (BME) en un comunicat. L'expulsió es farà efectiva a partir d'aquest divendres 27 de novembre.

La decisió s’ha pres «tenint en compte les circumstàncies especials que concorren en el valor Abengoa com a conseqüència del fet rellevant publicat avui (dimecres) per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)».

El Comitè explica que l'IBEX-35 quedarà compost temporalment per 34 títols, després de l'ajust que es durà a terme quan s’acabi la sessió de la borsa d'aquest dijous.

Posteriorment, el 10 de desembre, el Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX celebrarà una reunió ordinària en la qual «decidirà i publicarà, després d'analitzar les dades disponibles, les mesures que consideri oportunes sobre aquest tema».

ANUNCI DE PRECONCURS DE CREDITORS

Les accions de la companyia d'energies renovables s'han enfonsat un 53,85% en tancar la sessió d'aquest dijous, fins a 0,42 euros. La CNMV ha hagut de suspendre la cotització des d'abans de l'obertura fins a les 12.25 hores, moment en què han tornat a cotitzar amb una caiguda de gairebé el 70%.

Abengoa ha comunicat que sol·licitarà «al més aviat possible» el preconcurs de creditors després de perdre el suport financer que pensava oferir-li Gestamp (Gonvarri) per «salvar-la» de la complicada situació que vivia i viu.

Gestamp ha dit que només replantejarà la seva posició si aconsegueix 1.500 milions, informa Expansión, dels bancs creditors. Per tant, segons llegim a El Confidencial, si en un termini de 48 hores no apareix un «cavaller blanc» capaç de rescatar Abengoa, l'empresa protagonitzarà en els propers dies «el concurs de creditors més important de la història d'Espanya».

contador