• "Construir murs, tant de forma figurativa com portat a la pràctica, mai ha fet bé al creixement i la prosperitat", afirma Jakobsen
  • "La presidència de Trump també significarà una pressió immensa sobre la Reserva Federal", afegeix

Les veus crítiques amb Donald Trump se succeeixen i s'encavalquen amb unes altres que fan costat al magnat. El multimilionari inversor John Paulson forma part de l'últim grup, dels que sí que creuen en Trump (com Carl Icahn o el magnat Seldon Adelson) però, contraposats, hi ha un grup que dóna la sensació de ser molt major i que no confia en les promeses del magnat... encara que aquestes hagin estat, a priori, ben rebudes pel mercat.

Dins d'aquest segon grup està l'economista cap de Saxo Bank, Steen Jakobsen, que utilitza una paraula tan categòrica com a "caos" en referir-se a l'"era Trump". En opinió de Jakobsen, la investidura d'avui divendres de Trump és el "catalitzador d'una nova realitat, una època en la qual l'esperança és reemplaçada pel dubte i una crida dramàtica del risc de recessió".

La presidència de Trump serà, en el millor dels casos, caòtica i experimental i, en el pitjor dels casos, proporcionarà un mirall en el segle XXI dels pocs anys de Nixon en el càrrec

L'economista en cap de Saxo afegeix que, després d'haver tractat de "donar-li la volta a Trump" en les últimes setmanes, les seves conclusions no han canviat. "La presidència de Trump serà, en el millor dels casos, caòtica i experimental i, en el pitjor dels casos, proporcionarà un mirall en el segle XXI dels pocs anys de Nixon en el càrrec", vaticina Jakobsen, i avisa: "Lamentablement, el nou president serà exactament el mateix que 'Trump el candidat', malgrat qualsevol gir creatiu proporcionat pels seus assessors".


'MAL VA QUI NO PENSA PER L'ENDEMÀ'

"La presidència de Trump també significarà una pressió immensa sobre la Reserva Federal, que, de nou, és similar a la situació de la Fed sota Nixon i el llavors president Arthur Burns", afegeix.

No obstant això, l'economista en cap de Saxo reconeix que la combinació de polítiques de Trump té alguns elements de suport al creixement, subratlla que, a llarg termini, i des del punt de vista econòmic, és negativa. "Construir murs, tant de forma figurativa com portat a la pràctica, mai ha fet bé al creixement i la prosperitat", afirma Jakobsen, que qualifica la nova política exterior dels Estats Units com "d'atzar i oportunista".

Noticias relacionadas

contador