• Mnuchin ha indicat que l'Administració ha deixat "de banda" l’anomenat l'impost del mur ara com ara
  • Hi haurà més detalls sobre el pla més tard aquest dimecres
mnuchin

El secretari de Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, ha confirmat en un acte organitzat per The Hill, que es rebaixarà l'Impost de Societats del 35% al 15%. El secretari de Tresor ha declinat fer més declaracions sobre aquest tema i ha assegurat que hi haurà més detalls durant les properes hores.

Mnuchin també ha indicat que l'Administració ha deixat "de banda ara com ara" l'anomenat impost de fronteres sobre importacions, conegut com a impost del mur i ha dit que no funciona "en la seva forma actual". Ha assenyalat que hi haurà més detalls sobre el pla més tard aquest dimecres i que seria la major retallada d'impostos en la història.

Aquesta rebaixa en l’IS suposa un avantatge competitiu en la generació de beneficis de les empreses. A més, el 15% situa als EUA com un dels països desenvolupats amb l'impost més baix. En el cas d'Espanya aquest tipus impositiu es troba al 25%, després de l'última rebaixa i va entrar en vigor l'1 de gener de 2016. D'altra banda, la mitjana de la Unió Europea es troba al 22,9%.

Dins dels països de la UE, França és el que té l'Impost de Societats més alt, del 38%, seguit de Malta que és del 35%. A l'altre costat es troba Bulgària, l’IS del qual és del 10% i per davant es troba Irlanda amb un IS del 12,5% com Xipre.

S'espera que Mnuchin i l'assessor econòmic principal de la Casa Blanca, Gary Cohn, facin més detalls sobre el pla en una reunió informativa més tard durant el dia.

Un funcionari va apuntar que Trump proposaria un impost de repatriació sobre els guanys d'empreses que operen fora del territori del 10%, en comparació de l'actual 35%.

Aquest funcionari també va afirmar que el pla de Trump plantejaria una reducció de la taxa impositiva màxima als negocis coneguts com de "traspàs" ("pass-through"), que inclouen associacions de petites empreses, empreses individuals i fons de cobertura, a un 15% des d'un 39,6%.

No s'espera que el pla inclogui un impost de fronteres sobre les importacions que hauria resultat polèmic.

Noticias relacionadas

contador