• L'IPC subjacent s'ha elevat a l'1,7%
ep bandera estados unidos
EUROPA PRESS

L'Índex de Preus al Consumidor (IPC) als Estats Units ha crescut un 2,2% interanual durant el mes de novembre. Això suposa un 0,2% més que l'octubre passat.

Així doncs, la inflació als Estats Units s'ha mantingut a les expectatives marcades pels analistes, ja que esperaven un creixement de l'IPC del 2,2% interanual. Quant a l'IPC subjacent, marcat pels preus dels aliments i de l'energia, ha crescut un 1,7%, fet que suposa una dècima menys que al mes d'octubre. Les previsions marcades eren una mica més optimistes i marcaven una pujada de l'1,8%.

Aquestes dades precedeixen la reunió de la Fed que se celebra aquest dimecres a la tarda. Durant l’última reunió de la presidenta Janet Yellen, s'espera que pugi els tipus d'interès, més encara coneixent les dades de la inflació, que han estat molt similars a les previsions.

D'altra banda, l'índex subjacent de preus al consumidor durant el mes de novembre s'ha situat al 0,4%, la mateixa xifra que esperaven els analistes. Aquestes dades suposen una sensible millora de tres dècimes respecte al mes d'octubre.

Noticias relacionadas

contador