MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

Si l'accés a internet fos universal, 500 milions de persones podrien sortir de la pobresa gràcies a les "oportunitats de creixement" que es produirien en l'economia mundial, segons les conclusions d'un estudi desenvolupat per PWC per a Facebook com suport a la iniciativa Internet.org.

Segons les dades de l'informe, entorn de 4.100 milions de persones no tenen accés a internet encara, cosa que representa el 56% de la població mundial i el creixement de la connexió de nous usuaris ha reduït el seu ritme durant els últims anys i "creix a un sol dígit".

Així i tot, per cada persona connectada en un país desenvolupat hi ha dues persones en països en vies de desenvolupament que tenen accés a la xarxa. "Aquesta proporció podria créixer fins a ser de cinc a un, si aconseguíssim l'accés universal a internet", estimen els autors del document.

En cas d'ocórrer, les estimacions dels investigadors assenyalen que es produiria un increment addicional del PIB mundial de 6,7 bilions de dòlars que, al mateix temps, suposaria una millora de les condicions socials i econòmiques per a 4.000 milions de persones.

A més, preveuen suposaria obrir un mercat valorat en 400.000 milions de dòlars per a les operadores de telecomunicacions i de 200.000 milions de dòlars per als proveïdors de contingut, segons indiquen.

contador