• Nou fons aconsegueixen un alfa de més del 10% els últims 12 mesos
inversores-contentos2

Amb pèrdues de dos dígits de l'IBEX-35 en l'acumulat de l'any, els inversors tenen difícil trobar fons amb rendibilitats atractives. Així, els selectors recomanen apostar pels productes amb més capacitat per generar rendiment per sobre de l'evolució dels índexs.

I això és apostar per alfa, com s'anomena l'excés de rendibilitat d'un producte o cartera d'inversions respecte a l'índex de referència. En aquest cas, el retorn que aconsegueixen els gestors de fons respecte al seu índex de referència.

Llegiu també: ¿Dónde está el mayor potencial en las bolsas? Dos claves para ganar dinero en 'un 2016 difícil'

"Cal prendre estratègies per descorrelacionar les carteres i afegir alfa", recomana Lucía Gutiérrez-Mellado, sotsdirectora d'Estratègia de JP Morgan Asset Management España y Portugal, que adverteix que els inversors s'han de preparar per rendibilitats més reduïdes els propers mesos.

Encara que convé recordar que els resultats passats no asseguren els futurs, també mereixen menció els fons de borsa espanyola que aconsegueixen destacar en aquesta 'paraula màgica'. Segons dades de Morningstar, hi ha nou fons espanyols amb un alfa d'almenys el 10%, i un altre que s'acosta.

El Magallanes Iberian Equity, amb una rendibilitat del 4% a un any fins al juny, genera un alfa de gairebé el 19%. El producte estrella de la jove gestora Magallanes Value Investors lidera un rànquing en el qual apareixen tot seguit el QMC II Iberian Capital de N + 1 i el metavalor FI de Metagestión.

Llegiu a més:

Siete acciones por las que apostar para tratar de ganar dinero en un plazo de seis meses

Entrevista | Cinco acciones para ganar dinero 'sin cambiar cuando el mercado está asustado'

Tres ideas de inversión para ganar dinero esta semana en un mercado 'confuso y errático'

Las cinco ideas de inversión de JP Morgan para ganar dinero en un mercado muy volátil

contador