• La xifra ha superat les expectatives dels analistes de l’ONS que n’estimaven el 2,8%
Theresa May

La inflació del Regne Unit arriba a l'agost el seu nivell més alt en més de cinc anys empès pel preu de la gasolina i de la roba. Aquesta dada arriba al 2,9%, enfront del 2,6% de juliol, segons informa l'Oficina d'Estadístiques Nacional (ONS, en les seves sigles en anglès).

La xifra ha superat les expectatives dels analistes de l’ONS que n’estimaven el 2,8%. Aquest increment respon a l'augment dels preus del carburant i els bitllets aeris. També l'increment del preu de la roba, a causa de la pujada d'un 4,6% del cost d'importació per als minoristes. A més segons apunten els experts de l'entitat pública britànica posa de manifest l'encariment de les importacions per la caiguda de la lliura arran de la incertesa creada pel "Brexit", la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) prevista per 2019.

Evolució de l’IPC al Regne Unit. Font: Office for National Statistics

Per la seva banda, la inflació subjacent, que exclou els preus dels aliments i de l'energia a causa de la seva volatilitat, va pujar un 2,7% el passat mes d'agost. Així mateix, l’ONS va assenyalar que l'índex dels preus al consumidor que inclou una gamma més àmplia de costos d'habitatge (CPIH), va augmentar un 2,7%, el nivell més alt des d'abril de 2012.

El Banc d'Anglaterra es reuneix aquest dijous pressionat per l'impacte sobre els preus de la debilitat de la lliura esterlina, ja que s'ha depreciat al voltant d'un 6,5% enfront de l'euro des del començament de l’any, cosa que afecta l’estabilitat cap a la meta d'inflació del 2% i, per tant, a la presa de decisions de política monetària.

Noticias relacionadas

contador