• El president de la Comissió Europea (CE) va anunciar que l'executiu comunitari farà propostes concretes sobre la creació d'un Fons Monetari Europeu al desembre
Jean Claude Juncker

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, va reclamar durant el ple del Parlament Europeu a Estrasburg la necessitat d'"un ministre europeu d'Hisenda i d'Economia, un ministre que pugui presentar reformes estructurals positives als nostres estats membres".

Juncker va assenyalar durant el debat sobre l'Estat de la Unió Europea que no es tractaria de crear un nou càrrec, sinó que el comissari europeu d'Economia i Hisenda assumeixi aquestes funcions i també la presidència de l'Eurogrup, l'òrgan informal que reuneix els ministres d'Economia i Finances de l'Eurozona.

"No demano que es creï un nou càrrec, sinó que per raons d'eficiència el comissari de la Unió Europea responsable d'Economia i Hisenda, que en un cas ideal seria el vicepresident de la Comissió Europea, s'ocupi d'aquestes tasques i sigui, a més, el president de l'Eurogrup", ha informat el president de la Comissió Europea.

Juncker va afegir que la persona que ocupi aquest lloc haurà de coordinar tots els instruments financers necessaris "quan un Estat membre es vegi amenaçat per una recessió o una crisi forta", i ha afegit que haurà de rendir comptes davant el Parlament Europeu. També ha indicat que Brussel·les farà propostes concretes sobre la posada en marxa d'un Fons Monetari Europeu el proper desembre.

"FORMAR PART DE LA UNIÓ SIGNIFICA RESPECTAR-NE LES LLEIS"

Jean-Claude Juncker ha defensat aquest dimecres sense fer referència a cap país en concret, ni a cap regió europea, el respecte per l'Estat de dret com un dels fonaments de la Unió Europea i ha avisat que ser part d'aquesta Unió "significa acceptar i respectar" les decisions judicials.

"Formar part d'una Unió basada en l'Estat de dret vol dir acceptar i respectar les decisions judicials", ha proclamat Juncker durant el debat sobre l'Estat de la Unió Europea celebrat durant el ple del Parlament Europeu a Estrasburg (França).

Durant la seva intervenció inicial davant els eurodiputats, el cap de l'Executiu comunitari ha defensat que a Europa "la força de la llei ha reemplaçat la llei del més fort" i ha recalcat que la Unió Europea és "una comunitat de lleis".

contador