• La criptomoneda va arribar aquest dimarts al seu màxim històric, els 1.153 dòlars
  • El dòlar es troba en el seu nivell més alt contra la divisa xinesa des de 2008
bitcoin

El bitcoin segueix notant els forts moviments dels últims dies i després d'arribar a caure més d'un 23% durant la jornada el dijous, aquest divendres es troba un 18% per sota dels màxims històrics registrats aquesta mateixa setmana.

La divisa virtual està experimentant forts moviments en els últims dies, prova que malgrat haver aconseguit els 14.000 milions de capitalització, al mercat de les criptomonedas encara li queda un llarg camí fins a aconseguir estabilitzar-se.

CORREL·LACIÓ INVERSA AMB EL IUAN

Aquesta caiguda del bitcoin coincideix amb l'última apreciació del yuan, i és que el 90% de les operacions en la divisa digital provenen del gegant asiàtic. De fet, la fortes caigudes de la divisa virtual coincideixen amb el repunt de la moneda xinesa contra el dòlar en els últims dies.

La depreciació contínua de la divisa xinesa durant els últims mesos ha estat acompanyada per l'auge del bitcoin, que va arribar a aconseguir aquesta mateixa setmana els 1.153 dolares. Això coincideix amb un govern xinès que no és capaç de frenar la caiguda de la seva divisa contra el dòlar, malgrat estar emprant bona part de les seves reserves en això.

En els últims mesos la tinença de moneda extragués en les arques xineses ha seguit caient fins a perdre gairebé 2.000 milions entre gener i novembre de 2016.

El Banc Popular de la Xina retrocedeix en el seu esforç per frenar la depreciació del iuan contra altres divises en l'últim any, amb un dòlar que no ha parat de pujar des de finals de 2014.

Són nombrosos els analistes que defensen que la Xina ha de deixar depreciar-se la seva moneda per frenar la caiguda de les exportacions i millorar el creixement econòmic. Al gegant asiàtic li afavoreix aquesta caiguda del iuan, ja que sense aquesta, les dades sobre comerç exterior podrien ser encara pitjors, però, segons les dades, la qual cosa veritablement sembla preocupar al Banc Popular de Xina és la sortida de capitals provocada per un iuan més feble.

Noticias relacionadas

contador