• Haley ha dit sentir-se moderadament optimista que el conflicte amb el líder nord-coreà Kim Yong-un es pugui resoldre de forma pacífica
kim-jong-un-560x313

L'encreuament d'amenaces entre els Estats Units i Corea del Nord continuen pujant de to. L'ambaixadora dels Estats Units davant les Nacions Unides, Nikki Haley, ha amenaçat aquest diumenge Pyongyang amb devastadores conseqüències en cas que realitzi un atac. "Si els Estats Units o els seus aliats s'han de defensar en alguna forma, Corea del Nord serà destruïda", va assenyalar la representant nord-americana.

En declaracions al programa State of the Union de la CNN, Haley ha dit sentir-se moderadament optimista que el conflicte amb el líder nord-coreà Kim Yong-un es pugui resoldre de forma pacífica, i ha assegurat veure indicis que Pyongyang està reaccionant davant les últimes sancions.

L'ambaixadora ha insinuat que si Corea del Nord no varia el seu programa nuclear el Govern de Donald Trump haurà de posar l'assumpte en mans del Pentàgon. "Hem esgotat gairebé totes les coses que podem fer al Consell de Seguretat (de l'ONU) en aquest moment", ha dit.

"Volíem ser responsables i passar per tots els mitjans diplomàtics per cridar la seva atenció en primer lloc. Si això no funciona, el general (James) Mattis s'encarregarà d'això", ha explicat, en al·lusió a transferir l'assumpte al secretari de Defensa. Haley ha insistit que el Govern nord-americà està "intentant qualsevol altra possibilitat", però ha reconegut que "hi ha moltes opcions militars a la taula".

Noticias relacionadas

contador