• El petroli West Texas va registrar durant el tercer trimestre els seus majors guanys trimestrals des de l'any passat
  • El que facin els perforadors d'esquist nord-americans continua preocupant
cbpetroleo67

Els bancs han reduït les seves previsions sobre el preu del petroli per cinquè mes consecutiu malgrat l'últim ral·li registrat pel cru -que ha portat el barril Brent a marcar màxims de dos anys (59,02 dòlars) – i a causa de les seves preocupacions sobre l'excés d'oferta de cru que creuen que creixerà el proper any.

Una enquesta entre 15 bancs d'inversió, realitzada per The Wall Street Journal a finals de setembre, atorga un preu mitjà al Brent per al proper any de 53 dòlars per barril, un dòlar per sota de la previsió de l'enquesta d'agost. Pel que fa a la referència West Texas, situen el preu mitjà per barril en 50 dòlars el 2018, també un dòlar per sota de les prediccions de l'enquesta d'agost.

El petroli West Texas va registrar durant el tercer trimestre els seus majors guanys trimestrals des de l'any passat enmig d'un clima de tensions geopolítiques i de signes de forta demanda. Alguns analistes, però, creuen que les pujades en el preu del cru podrien tornar contraproduents si uns preus més alts motiven els perforadores d'esquist nord-americans a incrementar la seva activitat i la major demanda resulta una mica transitori.

En aquests moments, el barril Brent cotitza en 56,07 dòlars (-0,09%) mentre que el West Texas baixa un 0,10% (50,53 dòlars).

"Creiem que els pronòstics de la demanda són, potser, una mica massa optimistes i, com a resultat, ens vam quedar amb tots els factors baixistes que provenen del costat de l'oferta", va dir Harry Tchilinguirian, cap d'estratègia de matèries primeres de BNP Paribas, a MarketWatch.

Noticias relacionadas

contador