• L'audiència amb el ministre espanyol començarà, segons els temps previstos, a les 17:15 hores
cmin noviembre guindos

Els eurodiputats de la comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu examinen aquest dilluns el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, abans que sigui nomenat, a finals de març, vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), càrrec que assumirà a partir de l'1 de juny d'aquest any.

La comissió europarlamentària votarà un dia després, dimarts, un informe en el qual es pronunciarà sobre la idoneïtat del ministre espanyol per al lloc, tot i que aquest dictamen és consultiu i no vinculant.

Serà la segona vegada que Guindos compareix a l'Eurocambra dins el procés per elegir la persona que succeirà el portuguès Vítor Constancio. Cinc dies abans de l'Eurogrup durant el qual el titular espanyol d'Economia va ser triat per al càrrec, Guindos i el seu rival llavors, l'irlandès Philip Lane, van participar en dues audiències diferents que es van celebrar a porta tancada.

En aquest moment, els grups polítics del Parlament Europeu van concloure que l'irlandès va ser "més convincent" que Guindos, sobre el qual algunes formacions tenien "reserves". No obstant això, a aquella compareixença van assistir un nombre molt reduït d'eurodiputats.

L'audiència amb el ministre espanyol començarà, segons els temps previstos, a les 17:15 hores i s'estendrà fins a les 18.00 hores. Durant la compareixença, Guindos pronunciarà un discurs a l'inici de la sessió i posteriorment respondrà a les preguntes que plantegin els diferents grups polítics de l'Eurocambra, informa Europa Press.

Abans, el president del BCE, Mario Draghi, compareixerà durant dues hores (des de les 15:00 fins a les 17:00 hores) en un altre dels diàlegs monetaris que l'italià té amb freqüència a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.

En tot cas, l'opinió que finalment formuli el Parlament Europeu sobre l'espanyol no és vinculant i, per tant, és força improbable que eviti que Guindos sigui nomenat vicepresident del BCE pels líders europeus durant la cimera del pròxim 22 de març.

Noticias relacionadas

contador