• Afectarà les rendes més baixes i costarà uns 2.000 milions d'euros
  • El principi d'acord suposa que els 32 diputats de Ciutadans votaran a favor dels límits de dèficit de 2018
ep jose manuel villegas vicesecretariociudadanos
CIUDADANOS

José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans, ha explicat que el Govern i la formació taronja han arribat a un acord per donar suport al sostre de despesa de l'any que ve. Durant les mateixes negociacions, s'ha acordat que hi hagi una rebaixa fiscal de prop de 2.000 milions d'euros.

Villegas ha realitzat aquest anunci al Congrés després de reunir-se amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i els seus secretaris d'Estat. Per part de la formació taronja també hi han acudit el responsable d'Economia del partit Luis Garicano i el president de la Comissió de Pressupostos del Congrés, Francisco de la Torres.

El principi d'acord suposa que els 32 diputats de Ciutadans votaran a favor dels límits de dèficit de 2018 quan es votin la setmana que ve al Congrés i, a canvi, en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 es negociarà una rebaixa fiscal per a les rendes més baixes per una quantia global a prop de 2.000 milions, la xifra que havia reclamat el partit taronja.

El principi d'acord suposa que els 32 diputats de Ciutadans votaran a favor dels límits de dèficit de 2018

El dirigent de Ciutadans ha recalcat que la rebaixa afectarà les "rendes més baixes", si bé, ha dit que els mecanismes pels quals s'aplicarà es concretaran a la tornada de l'estiu durant la negociació dels comptes públics per l'any que ve.

RECTIFICACIÓ DEL GOVERN

"El proper any hi haurà 2.000 milions més a les butxaques dels espanyols", ha proclamat Villegas, que ha celebrat com una "bona notícia" que el Govern hagi "rectificat" la seva negativa inicial a l'exigència de Ciutadans d'emprendre una rebaixa d'impostos per donar suport al sostre de despesa.

Villegas ha subratllat que aquesta rebaixa fiscal s'emmarcarà al camí de dèficit marcat per Brussel·les, amb el qual Ciutadans està compromès, i ha mostrat el seu desig que la rebaixa fiscal per 2018 sigui la primera de moltes si continua el creixement econòmic.

La proposta de rebaixa fiscal de Ciutadans que finalment ha acceptat el Govern es xifrava en 2.000 milions d'euros, ja que aquesta és aproximadament la quantitat que s'ha estalviat l'Estat gràcies al fet que el complement salarial per a joves, pactat entre les dues parts per als Pressupostos Generals de l'Estat de 2017, van procedir de fons europeus.

Després d'aquest canvi de posició del Ministeri d'Hisenda, Villegas proposarà a l'Executiva Permanent de Ciutadans el vot favorable dels seus 32 diputats a l'acord sobre els objectius de dèficit i el sostre de despesa que es debatrà al Congrés dimarts que ve.

Noticias relacionadas

contador