wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Aquest dilluns les referències macroeconòmiques arribaran de l'Àsia i d’Europa, ja que els mercats dels EUA estaran tancats amb motiu de la celebració del Dia del President. A la Xina es publicaran les dades d'importacions i exportacions del mes de gener, així com la balança comercial del mateix mes.

Per la seva banda, al Japó es publicaran les dades de producció industrial del mes de desembre, mentre que a la zona euro es presentarà la balança comercial del mes de desembre, i el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, parlarà davant el Comitè d'Assumptes Econòmics i Monetaris del Parlament europeu.

Durant la resta de la setmana hi haurà altres referències, com ara l'índex ZEW de sentiment econòmic del mes de febrer d'Alemanya i la zona euro, que es coneixerà dimarts, dia en què també hi haurà subhasta del Tresor a Espanya i es publicarà l'índex Empire manufacturer del mes de febrer als EUA. Enagás i Orange presentaran resultats.

Dimecres es coneixeran la taxa d’atur del mes de desembre del Regne Unit, l'IPC de Grècia del mes de gener i les actes de l'última reunió de la Reserva Federal nord-americana (Fed, per les sigles en anglès); a més, Credit Agricole presentarà comptes. Dijous es publicaran l'IPC del mes de gener de la Xina i França, i Nestlé i Wal-Mart presentaran comptes, i divendres, es publicaran la confiança del consumidor del mes de febrer de la zona euro i els resultats d’Allianz.

ECONOMIA

Estats Units: els mercats estaran tancats amb motiu de la celebració del Dia del President.

Regne Unit: índex de preus d'habitatges Rightmove del mes de febrer (1.01 hores).

Xina: massa monetària M2 del mes de gener (3.00 hores); importacions i exportacions del mes de gener (3.00 hores); balança comercial del mes de gener (3.00 hores); nous préstecs del mes de gener (3.00 hores).

Japó: índex de la indústria terciària del mes de desembre (5.30 hores); producció industrial del mes de desembre (5.30 hores); capacitat d'utilització del mes de desembre (5.30 hores).

Europa: balança comercial del mes de desembre (11.00 hores); Mario Dragui, president del BCE, parlarà davant el Parlament europeu (15.00 hores).

EMPRESES

Europa: Vidrala repartirà dividend i Telecom Itàlia presentarà resultats.

contador