ep els secrgeneralsccoo i ugtcatalunya javier pacheco i camil ros
Els secr.Generals de CC.OO i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil RosEUROPA PRESS

Criden a una gran mobilització pels salaris, les pensions, la igualtat i contra la precarietat

BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

Els secretaris generals de CC.OO. i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, han reivindicat sumar lluites i organitzacions en la manifestació d'aquest d'1 de maig, Dia Internacional del Treballador.

En roda de premsa aquest dimecres, tots dos secretaris han recalcat que aquest 1 de maig aglutinarà les mobilitzacions socials que s'han anat produint durant els últims mesos en defensa del sistema públic de pensions i la igualtat entre dones i homes, així com per demanar una pujada salarial i per alertar de la precarietat del mercat laboral.

Ros ha assenyalat que el Dia Internacional del Treballador va començar el 8 de març, amb les mobilitzacions i vaga per exigir la igualtat de gènere, i que ha continuat amb les manifestacions en defensa del sistema públic de pensions: "Aquest 1 de maig suma aquestes dues lluites juntament amb la lluita per uns salaris dignes i contra la precarietat".

Per la seva banda, Pacheco ha subratllat que ara és el moment que els treballadors reclamin a través de la mobilització social i la negociació sindical que la sortida de la crisi i l'obtenció de beneficis per part de les empreses es reflecteixin en la recuperació dels seus drets laborals: "La riquesa que s'està generant no està arribant a les butxaques dels treballadors".

Ros ha emfatitzat que aquest 1 de maig ha de servir per demostrar la capacitat de mobilització de CC.OO i UGT, i que ha de sumar també a la resta d'organitzacions socials i a les formacions polítiques perquè les seves demandes es puguin materialitzar: "Cal plantejar una resposta global a les polítiques del PP i a les polítiques de retallades i de dèficit".

MANIFESTACIONS

Sota el lema 'Ara ens toca a nosaltres. Més igualtat, més ocupació, més salaris i més pensions', tots dos sindicats han convocat una manifestació a les 11.30 hores a Barcelona, que s'iniciarà a la ronda de Sant Pere i es dirigirà fins a Passeig de Gràcia.

La mobilització es replicarà a les 12.00 hores a altres ciutats catalanes, com Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa (Tarragona), i al voltant de 70 ciutats espanyoles en total.

VAGA GENERAL

Tots dos secretaris generals no han descartat que la mobilització pel Dia Internacional del Treball condueixi a la convocatòria d'una vaga general, en línia amb les declaracions dels seus homòlegs a nivell estatal.

Pacheco ha ressaltat que hi ha motius suficients per a una vaga general i que s'estan generant les condicions suficients perquè aquesta sigui efectiva si es produeix, mentre que Ros ha afegit que hauria de ser el més àmplia i plural possible.

CONTEXT POLÍTIC

Els secretaris generals han defensat que la mobilització d'aquest dia s'ha de centrar en les demandes laborals, encara que aquestes no es puguin separar del context polític català, i han demanat un Govern "efectiu i immediat".

"L'any té dies per tot i l'1 de maig sempre s'ha focalitzat i s'ha de focalitzar en les grans reivindicacions del món del treball i la situació social dels quals més sofreixen", ha emfatitzat Ros.

Preguntats per la possible afectació a la convocatòria d'aquestes mobilitzacions després de la seva participació a la manifestació en defensa dels presos sobiranistes del passat 15 d'abril, Pacheco i Ros han negat aquesta possibilitat perquè han recalcat que els treballadors tenen "motius suficients" per sortir al carrer en defensa dels seus drets.

"Cridem a la participació l'1 de maig com s'ha fet sempre, sigui el moment polític que sigui", ha expressat Ros i ha agregat que els ciutadans saben separar reivindicacions.

contador