BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

Cinc empreses nipones arribaran al novembre a Barcelona i tres catalanes aniran a Kyoto (el Japó) a l'octubre --amb motiu de la Smart City Expo, esdeveniment sobre ciutats intel·ligents que organitza Fira de Barcelona-- per facilitar connexions i conèixer l'ecosistema de cada ciutat, ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest dijous.

Segons un comunicat, això és fruit d'un nou acord que cerca la participació de startups en esdeveniments locals d'un altre país i créixer a escala mundial, i a partir de la setmana vinent es podran presentar projectes emprenedors amb la "voluntat d'internacionalitzar i amb potencial de creixement" per anar al Japó.

Les empreses procedents de Kyoto participaran durant una setmana en un programa d'activitats --ofert per Barcelona Activa-- amb la intenció de conèixer el "ecosistema emprenedor i econòmic, tenir més informació sobre el mercat local i facilitar connexions amb clients potencials, 'partners' i proveïdors".

D'altra banda, les tres empreses de Barcelona arribaran a Kyoto --acompanyades de Keihanna RC-- per exposar els seus productes i serveis, participar en esdeveniments i presentacions, i visitar empreses locals japoneses.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat que "mesurades com aquesta faciliten que esdeveniments com la Smart City Expo o el Mobile World Congress (MWC) siguin un motor per a les petit i grans empreses i les startup", i ho ha vinculat amb la recent arribada d'empreses tecnològiques a Barcelona.

PROCÉS DE SELECCIÓ D'EMPRESES

A partir de la setmana que ve s'obren les candidatures --a través de Barcelona Activa-- per escollir els tres projectes barcelonins que aniran a Kyoto i, segons ha informat el consistori, els criteris de selecció són, entre uns altres, "mostrar un potencial de creixement, voluntat d'internacionalització i tenir un producte o servei validat pel mercat local".

La japonesa Keihanna RC ha anunciat que es troba en fase de selecció de les startup que vulguin expandir el seu negoci per Europa i, segons han indicat, les empreses escollides podran participar en un programa de mentoria i suport amb Barcelona Activa.

contador