El grup BFA, matriu de Bankia, aconsegueix un resultat net de 452 milions

MADRID, 26 (EUROPA PRESS)

Bankia va obtenir un benefici net atribuït de 731 milions d'euros en els nou primers mesos d'aquest any, cosa que representa un 14,5% menys que el que van obtenir en el mateix període del 2015, a causa de l'efecte de la desconsolidació de City National Bank (CNB) de Florida, venut l'octubre de l'any passat.

A això s'hi suma a més la depreciació dels bons de la Sareb, el descens dels tipus d'interès, en particular l'euríbor a un any, que des del març d'aquest exercici es troba en nivells negatius, i la decisió de retirar fa un any les clàusules terra.

Sense l'efecte de la venda de CNB, el resultat hauria caigut un 9,9%, segons ha informat aquest dimecres l'entitat.

Per contra, Bankia ha destacat que l'evolució del benefici atribuït trimestre a trimestre durant l'exercici ha anat de menys a més, després d'obtenir un resultat de 237 milions d'euros en el primer trimestre; de 245 milions en el segon i arribar als 250 milions en el tercer, cosa que representa un 2,2% més intertrimestral.

En els nou primers mesos de l'any, el marge d'interessos va arribar a 1.631 milions d'euros, un 21,4% menys, caiguda que queda en un 16,9% si es descompta l'efecte de la desconsolidació de CNB.

Aquesta operació va restar 112 milions al marge, mentre que la repreciació dels bons de la Sareb ho va fer en 119 milions i l'efecte de la baixada de l'euríbor en la cartera creditícia va minvar els ingressos en 161 milions. La decisió del banc de retirar la clàusula terra de les hipoteques va impactar en 28 milions.

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha afirmat que Bankia "segueix demostrant la seva capacitat de millorar la qualitat del balanç". "Cada trimestre som capaços de reduir el saldo d'actius no rendibles, mantenim els nostres nivells de cobertura i incrementem la nostra solvència", ha assenyalat.

Sevilla ha destacat que "tenir forts nivells de capital i una gran eficiència són aspectes clau per afrontar el difícil entorn de tipus d'interès".

Pel que fa a BFA, matriu de Bankia, va registrar en els nou primers mesos de l'any un benefici net de 542 milions d'euros, comparat amb els 1.890 milions del mateix període del 2015.

L'any passat, BFA va vendre gran part de les seves carteres de renda fixa i va generar, per aquesta raó, uns resultats extraordinaris de 1.626 milions d'euros.

contador