ep javier pacheco i camil ros
Javier Pacheco i Camil RosEuropa Press

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, han demanat que la gent es mobilitzi de manera pacífica "per no entrar en provocacions" en rebuig a l'empresonament dels presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En declaracions als mitjans després d'una concentració ciutadana de centenars de persones a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en la qual han participat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres, Ros ha exigit la llibertat de Sànchez i Cuixart i ha lamentat la seva situació: "No pot ser que en l'any en què estem hi hagi gent detinguda per fer mobilitzacions".

Pacheco ha criticat "la deriva autoritària de l'Estat" i ha assegurat que respecta tot allò que marca la justícia, però no veu amb la mateixa lògica que "gent que organitza mobilitzacions de manera democràtica estigui a presó preventiva".

"El conflicte del PP, amb la seva falta de voluntat de diàleg i d'intentar posar condicions de pressió, no ha de fer que es fracturi la cohesió de la societat catalana i ens barallem entre nosaltres", ha demanat el líder de CCOO de Catalunya.

Davant futures mobilitzacions, Pacheco ha demanat posar "per davant de tot la pau, el civisme i les regles democràtiques", i ha remarcat que la voluntat del Govern central és intervenir la capacitat d'autogovern de Catalunya i la capacitat democràtica de la societat catalana.

contador