• Encara que retalla lleugerament la seva valoració fins a 7,90 des de 8 euros per acció
  • BBVA ha tancat la sessió d'aquest dimecres als 6,53 euros, amb un potencial alcista del 20% sobre aquest preu objectiu
  • HSBC també ha retallat lleugerament la valoració de Sabadell i CaixaBank
carlos torres vila bbva
BBVA

Les accions de BBVA han caigut un 1%, fins als 6,53 euros, després que els analistes d'HSBC hagin elevat la seva recomanació sobre el banc espanyol fins a 'comprar' des de 'mantenir'.

  • 10,21€
  • -2,06%

Els experts de l'entitat britànica justifiquen aquest consell de compra pel càstig borsari que ha patit el valor durant els últims mesos (cau un 7% aquest any). Això ha fet que la seva valoració (que han ajustat lleugerament fins als 7,90 des dels 8 euros), ofereixi un potencial alcista del 19% a dotze mesos.

PUJADA DEL DIVIDEND

El president de BBVA, Francisco González, va afirmar la setmana passada que l'entitat augmentarà el dividend que reparteix als seus accionistes "de la mateixa manera" que ho faran els seus resultats durant els propers anys i ho repartirà al 100% en efectiu.

"D'ara endavant, el dividend creixerà de la mateixa manera que els resultats del grup i es pagarà 100% en efectiu, amb dos pagaments per exercici", va assenyalar el primer executiu de l'entitat durant la seva intervenció durant la junta general ordinària d'accionistes, durant la qual va explicar que els repartiments es faran a l'octubre i l'abril.

Segons González, els resultats obtinguts per l'entitat el 2017 permeten a BBVA "seguir mantenint un corrent molt sòlid de dividends, dins d'una política clara, prudent, predictible i sostenible". L'entitat repartirà el dividend complementari corresponent a l'exercici 2017, que té un import de 0,15 euros per acció, el proper 10 d'abril. En total, la distribució a l'accionista amb càrrec a 2017 se situa als 0,37 euros per acció, dels quals 0,26 euros per títol es van lliurar en efectiu.

S'AJUSTEN VALORACIONS DE SABADELL I CAIXABANK

A més del consell sobre BBVA, els experts d'HSBC han retallat lleugerament la valoració de Banc Sabadell fins als 1,97 euros des dels 2,04 euros per títol. Tot i que han reiterat el consell de 'compra', perquè el consideren el seu banc domèstic favorit. Les accions de Sabadell cauen un 0,9%, fins als 1,67 euros.

En el cas de CaixaBank, HSBC ha reiterat el consell de 'mantenir' el valor i ha reduït el seu preu objectiu fins a 4,10 euros des dels anteriors 4,20 euros per acció. El valor cau un 0,3%, fins als 3,91 euros.

Noticias relacionadas

contador