• Aquesta firma és una de les més exigents amb els bancs espanyols
  • Unicredit es uno de los pocos bancos de la eurozona que recomienda comprar
cbunicredit2

Els analistes de Berenberg, uns dels més exigents amb la valoració dels bancs espanyols (fa poc van recomanar vendre Bankia, amb una valoració de 2,70 euros), han reiterat el seu consell de compra sobre el banc italià Unicredit, amb una valoració de 19 euros per acció en el millor dels escenaris.

  • -
  • -

Les accions del banc italià cauen un 0,7%, fins a 17,87 euros. Aquests experts destaquen l'ambició de l'entitat per retallar costos i observen uns primers senyals positius. "Per a aquells que vulguin exposició als bancs de l'eurozona, Unicredit és un dels pocs que recomanaríem, a causa de la certitud sobre el valor dels seus actius i al seu focus en el risc i en la tornada" als accionistes, afirmen aquests experts.

Berenberg considera que els tipus d'interès en l'eurozona romandran baixos "més temps del que molts esperen", però afegeix que "el CEO d'Unicredit comparteix aquesta visió". Això implica que el mix d'ingressos de l'entitat pot ser diferent del previst en el seu pla de negoci i que el marge d'interessos se situarà per sota de l'objectiu de 10.900 milions d'euros, alguna cosa que pot ser contrarestat per un augment de les comissions per sobre de l'objectiu de 7.000 milions d'euros.


En aquest escenari, retallar costos és un dels principals objectius de la nova estratègia d'Unicredit. L'objectiu del banc italià és seguir la política de costos dels bancs nòrdics, alguna cosa que de moment està funcionant. En el segon trimestre, va aconseguir superar en un 2% la retallada de costos esperat. Berenberg anticipa que seguirà retallant els seus costos i aconseguirà el seu objectiu de 10.600 milions d'euros en 2019.

La firma també destaca que Unicredit ha reduït el seu objectiu de cost del risc fins a 60 punts bàsics des dels anteriors 65 punts per 2017, però que haurà de rebaixar aquest indicador per sota de 50 punts bàsics en 2019 per complir els seus objectius.

Berenberg ha elevat la valoració d'Unicredit fins a 16 euros per acció des dels anteriors 15 euros. Aquest preu se situa per sota del valor de mercat, perquè les seves estimacions se situen un 14% per sota de l'objectiu de l'entitat d'aconseguir un benefici net de 4.900 milions d'euros en 2019. Encara que aquests experts estableixen una valoració de 19 euros "en el millor dels escenaris" si el banc aconsegueix complir tots els seus objectius de cara als dos anys vinents.

Noticias relacionadas

contador