• Preveuen l'entrada en ús de 400 - 500 megawatts anuals fins al 2020
  • Destaquen la seva capacitat per reduir l'endeutament gràcies a la generació de caixa
ep jose manuel entrecanales presidenteacciona
José Manuel Entrecanales, president d'AccionaACCIONA

Els analistes de Renta 4 han iniciat la cobertura d'Acciona amb un consell de 'sobreponderar' (afegir el valor en cartera) i un preu objectiu a 12 mesos de 103 euros per acció. Aquesta valoració implica un potencial alcista del 21% sobre el preu actual de mercat (+ 1%, fins a 84,66 euros).

  • 109,40€
  • 4,29%

Aquests experts consideren el valor com "una gran aposta per les renovables", ja que el 62% del seu EBITDA de 2016 va ser generat en aquest negoci. En conjunt, Renta 4 considera que Acciona es beneficiarà del bon moment del sector renovable i també de la resta dels seus negocis.

També s'observa "marge de millora dels dividends" i anticipa que l'endeutament es reduirà "gràcies a la seva generació de caixa. Valorem la companyia en 103 euros que ofereix un potencial molt interessant amb una rendibilitat per dividend esperada per 2017 del 3,6 %".

En la seva opinió, "la major font de creació de valor" en Acciona "ve de la generació elèctrica". Segons els seus càlculs, el 60% de l'EBITDA del negoci de renovables es genera a Espanya, però la seva previsió és que aquest percentatge "vagi reduint la seva importància a mesura que entren en cartera nous projectes a nivell internacional". Les previsions apunten a entre 400 i 500 nous megawatts anuals fins al 2020.

Renta 4 assenyala que, per al període de 2017-2019, a Espanya es mantindrà estable la remuneració als parcs renovables en un 7,4% abans d'impostos. A més, l'augment de competitivitat de l'energia eòlica i la fotovoltaica farà que "a mitjà termini competeixin contra la generació convencional per si mateixes".

Als mercats internacionals, assenyala que "les perspectives són molt favorables amb nombrosos països implementant plans d'inversió en aquestes tecnologies que Acciona pot aprofitar a causa del seu gran posicionament internacional i malgrat l'elevat augment de la competència".

Renta 4 destaca que el negoci d'infraestructures i construcció han millorat de manera important el marge de beneficis el 2016 fins al 5,5% des del 3,5% d'anys anteriors, "gràcies al major pes dels projectes internacionals".

Finalment, aquests experts assenyalen que "en el negoci de l'Agua el bon posicionament en la tota cadena de valor permetrà seguir aprofitant oportunitats en un negoci amb importància en auge".

Noticias relacionadas

contador