ep archivo   vacuna de novavax contra la covid 19
NOVAVAX - Archivo

Novavax es dispara més d'un 150% al 'premarket' de Wall Street després d'anunciar un acord amb Sanofi per valor de 1.200 milions de dòlars per comercialitzar conjuntament la vacuna contra la covid-19 de la companyia nord-americana i desenvolupar nous sèrums combinats contra la grip i el coronavirus.

  • 14,320$
  • 10,07%

"Novavax rebrà un pagament inicial de 500 milions de dòlars i fins a 700 milions de dòlars en desenvolupament, regulació i llançament, fins a 1.200 milions de dòlars en total", ha explicat l'empresa.

A partir del 2025, Sanofi comptabilitzarà les vendes de la vacuna contra la covid-19 de Novavax i cobrirà certes despeses d'R+D, regulatòries i comercials. En particular, serà l'únic responsable del desenvolupament i comercialització de qualsevol vacuna combinada que contingui la seva vacuna contra la grip i la vacuna covid de la nord-americana.

Novavax, per part seva, rebrà pagaments de regalies percentuals esglaonats de dos dígits sobre les vendes de Sanofi de vacunes contra el coronavirus i vacunes combinades contra la influença i la covid-19. Així mateix, rebrà pagaments addicionals per fites de llançament i vendes de fins a 200 milions de dòlars, juntament amb regalies, per cada producte que Sanofi desenvolupi amb l'adjuvant Matrix-M.

Tot i això, fora d'aquesta col·laboració, cada companyia pot desenvolupar i comercialitzar les seves pròpies vacunes combinades covid-19-influença i "productes amb adjuvants al seu propi cost".

A més, la farmacèutica francesa adquirirà una inversió de capital minoritària (<5%) a Novavax a canvi de 70 milions de dòlars, un preu que suposa duplicar la valoració de la companyia fins a vorejar els 1.400 milions de dòlars.

"Estem entusiasmats amb la perspectiva de combinar la vacuna covid-19 amb adjuvant de Novavax, que ha demostrat una alta eficàcia i una tolerabilitat favorable, amb la nostra rica cartera de vacunes contra la grip diferenciades que han demostrat una protecció superior contra la grip i els seus greus complicacions. Tolerabilitat i termoestabilitat millorades, sense comprometre'n l'eficàcia, són el que exigiran els reguladors, els organismes recomanadors i els pacients”, ha afirmat Jean-Francois Toussaint, director global d'R+D de vacunes de Sanofi.

Per a John C. Jacobs, president i director executiu de Novavax, “aquesta col·laboració és important per a Novavax i per a la salut pública mundial. La nostra nova associació combina les tecnologies de nanopartícules i proteïnes recombinants patentades de Novavax, l'adjuvant Matrix i l'experiència en recerca i desenvolupament amb el lideratge de classe mundial de Sanofi en el llançament i comercialització de vacunes innovadores. Junts, podem ampliar l'accés tant a la nostra vacuna covid-19 com al nostre adjuvant per garantir que més persones puguin beneficiar-se de la protecció que poden brindar les vacunes”.

RESULTATS EMPRESARIALS

Novavax també ha donat a conèixer les seves xifres del primer trimestre del 2024, un període en què ha reduït la pèrdua neta fins als 148 milions de dòlars enfront dels números vermells de 294 milions de dòlars de l'exercici anterior.

Els ingressos totals s'han elevat fins als 94 milions de dòlars des dels 81 milions de dòlars dels tres primers mesos del 2023, tot i que s'han quedat per sota de les estimacions de 141,16 milions de dòlars.

Les despeses de recerca i desenvolupament han estat de 93 milions, en comparació amb els 247 milions entre el gener i el març de l'any passat. "La disminució es va deure principalment a reduccions en les despeses relacionades amb la fabricació i la investigació clínica, així com a un benefici de 27 milions associat amb l'acord favorable dels passius manufacturers registrats al primer trimestre del 2024", ha assenyalat la companyia.

Novavax ha proporcionat la previsió d'ingressos per a l'any fiscal 2024, projectant-la entre 800 i 1.000 milions de dòlars. Aquesta previsió està en comparació amb el consens previst de 845,5 milions de dòlars.

contador