sacyr, 1200
Sacyr.

Sacyr ha comunicat aquest divendres la fixació del preu i el tancament de l'ampliació de capital a exclusió de dret de subscripció preferent per aproximadament 222 milions d'euros, anunciada ahir dijous a la tarda, després de la finalització del procés de prospecció accelerada de la demanda portat a terme per JP Morgan i Société Générale com a joint global coordinators i joint bookrunners juntament amb Banc Santander i CaixaBank com a joint bookrunners.

  • 3,390€
  • -1,40%

Com a resultat de l'ampliació de capital, Sacyr ha obtingut un import total agregat (incloent-hi l'import nominal i la prima d'emissió) de 222.011.356,41 euros mitjançant l'emissió de 66.670.077 noves accions ordinàries de la societat. L'import nominal de l'ampliació de capital ha pujat fins als 66.670.077 euros i les noves accions s'emetran a un preu de 3,33 euros per nova acció (1 euro dels quals correspon a l'import nominal i 2,33 euros a la prima d'emissió), xifra que suposa un descompte del 8,67% sobre l'últim preu de cotització de les accions de la societat (és a dir, 3,646 euros al tancament d'aquest dijous).

Sacyr està caient aquest divendres amb força a la borsa (-7,5%) com a conseqüència del descompte de l'ampliació. "Considerem que el fet d'haver realitzat l'operació amb un descompte del 8,7% implicarà que probablement la caiguda de la cotització a l'obertura d'avui es produeixi al voltant d'aquests nivells. A mitjà termini, seguim creient que el negoci de Sacyr centrat en les concessions d'infraestructures continua sent atractiu gràcies al seu perfil de creixement i estabilitat de fluxos de caixa i, per tant, reiterem la nostra recomanació de comprar", escrivien els experts de Bankinter al seu informe abans de l'obertura de la jornada.

Les noves accions representen aproximadament el 9,6% del capital social de la societat abans de l'ampliació de capital i aproximadament el 8,7% del capital social després d'aquesta ampliació de capital.

Manuel Manrique, president, conseller delegat i cofundador de Sacyr, titular d'aproximadament l'1,2% del capital social de la societat, i José Manuel Loureda, conseller dominical i cofundador de Sacyr, titular indirecte d'aproximadament el 7,3% del capital social de la societat han subscrit 600.600 i 1.801.801 noves accions, respectivament. Els dos accionistes estan subjectes a un compromís de no-disposició (lock-up) de les noves accions de 90 dies a partir del dia del tancament de l'ampliació de capital.

Addicionalment, Nortia Capital, titular indirecte d'aproximadament un 5,08% del capital social, ha subscrit 3.390.000 accions noves.

Està previst que les noves accions siguin admeses a negociació a les Borses de Valors espanyoles avui divendres i que comencin a cotitzar el 27 de maig. S'espera que la liquidació de les operacions borsàries per al lliurament de les noves accions als inversors tingui lloc cap al 28 de maig.

Els fons obtinguts en l'ampliació de capital es destinaran al creixement al sector concessional a través del desenvolupament de projectes concessionals recentment adjudicats (com ara l'Anell Vial Perifèric al Perú, l'autopista I10 -EUA-, la Via del Mare i l'A21 -Italia-) i altres nous projectes concessionals respecte als quals Sacyr pugui resultar adjudicatari a curt termini, ha explicat la companyia. El pipeline d'oportunitats està centrat principalment en projectes greenfield a llarg termini amb risc de demanda limitat o inexistent i en països de parla anglesa amb moneda forta, així com en mercats locals, ha afegit.

Sacyr ha assumit un compromís de no disposició (lock-up) de les noves accions de 180 dies a partir de la data del contracte de col·locació, subjecte a les excepcions estàndards del mercat (incloent-hi l'emissió d'accions en el marc de qualsevol programa de dividends flexibles).

ACCELERAR EL CREIXEMENT

L'ampliació de capital servirà per donar suport al creixement previst i així assolir el 2027 un equity invertit de 2.600 milions d'euros, un 60% més que actualment, ha precisat Sacyr. El 2027 s'espera que la companyia tingui 30.000 milions d'inversió sota gestió, un 50% més que al tancament de l'exercici passat.

A més, s'espera que l'ampliació de capital "creï valor per als accionistes de Sacyr i permeti mantenir una estructura de capital prudent i amb flexibilitat financera per cobrir de manera anticipada les necessitats futures d'aportacions de fons als projectes", ha dit la companyia .

Sacyr conclou comprometent-se a mantenir l'"estricta disciplina financera" que manté des de fa anys. L'empresa continua amb el seu objectiu d'aconseguir una valoració d''investment grade' durant el període 2024-2027.

Noticias relacionadas

contador