un logo microsoft

Microsoft ha presentat aquest dijous els resultats del seu tercer trimestre fiscal 2024, en què ha obtingut un benefici net de 21.939 milions de dòlars, xifra que representa un increment del 20% des dels 18.299 milions obtinguts durant el mateix període de l'any passat. Les accions de la companyia pugen més d'un 2% a Wall Street.

  • 409,340$
  • -1,02%

Aquestes xifres es tradueixen en uns beneficis per acció (BPA) de 2,94 dòlars, per sobre dels 2,45 del mateix període del 2023 i també de les previsions de consens, que apuntaven a un BPA de 2,82 dòlars.

Per la seva banda, els ingressos s'han anotat un augment del 17% a la comparativa interanual, i han crescut fins als 61.858 milions, enfront de previsions de 60.800 milions.

Dins de la facturació, els ingressos en "productivitat i processos de negoci" han estat de 19.600 milions de dòlars, després d'augmentar un 12%, amb una alça del 13% als ingressos per productes comercials d'Office i serveis al núvol," impulsats per un creixement dels ingressos comercials de Office 365 del 15%".

A més, els ingressos per productes d'Office Consumer i serveis al núvol han augmentat un 4%, i els subscriptors de Microsoft 365 Consumer han crescut en 80,8 milions. La facturació de LinkedIn ha millorat un 10% durant el període, mentre que els ingressos per productes Dynamics i serveis al núvol han augmentat un 19%.

D'altra banda, la divisió d'Intelligent Cloud ha reportat ingressos de 26.700 milions de dòlars (+21%), gràcies a la millora del 24% en les vendes per productes de servidor i serveis al núvol, que s'han vist impulsades per un creixement dels ingressos d'Azure i altres serveis al núvol del 31%. Mentrestant, els ingressos de Windows han augmentat un 11%.

La facturació per publicitat en cerques i notícies, excloent-ne els costos d'adquisició de trànsit, ha augmentat un 12%, i les vendes per contingut i serveis d'Xbox s'ha disparat un 62%.

Durant el trimestre, Microsoft va tornar 8.400 milions de dòlars als accionistes en forma de recompra d'accions i dividends.

Satya Nadella, president i director executiu de Microsoft, ha assenyalat que “Microsoft Copilot i Copilot stack estan orquestrant una nova era de transformació de la IA, impulsant millors resultats comercials en tots els rols i indústries”.

"Aquest trimestre, els ingressos de Microsoft Cloud van ser de 35.100 milions de dòlars, un augment interanual del 23%, impulsat per una sòlida execució per part dels nostres equips de vendes i socis", ha destacat Amy Hood, vicepresidenta executiva i directora financera de Microsoft.

Noticias relacionadas

contador