cbwalt disney

Disney ha presentat uns resultats del primer trimestre del 2024, segon trimestre fiscal per a la companyia, que no han acabat de convèncer el mercat. Si bé ha superat les expectatives quant a guanys, els ingressos s'han situat per sota del previst. Això, juntament amb les febles xifres de reproducció en continu, provoca que les accions de la companyia caiguin un 8% a la sessió.

  • 103,250$
  • -0,12%

En aquest sentit, el benefici per acció (BPA) ha estat d'1,21 dòlars, un 30% més que els 0,93 centaus per títol del mateix període de l'any anterior, i millor que els 1,10 dòlars anticipats.

Els ingressos, per la seva banda, han arribat als 22.083 milions de dòlars, xifra que suposa una millora de l'1% en comparació amb els 21.815 milions previs, però una lleugera caiguda enfront dels 22.110 milions pronosticats.

Per segments de negoci, Entreteniment ha registrat 9.796 milions de dòlars, un 5% menys; Esports s'ha incrementat un 2%, fins als 4.312 milions; en el cas d'Experiències, la millora ha estat del 10%, fins a marcar 8.393 milions.

Les vendes de contingut, llicències i altres ingressos s'han enfonsat un 40% durant el trimestre fins als 1.390 milions de dòlars, ja que Disney no va tenir cap pel·lícula taquillera.

Els ingressos per reproducció en continu (excloent-ne ESPN+) s'han elevat un 13% durant el trimestre fins als 5.640 milions de dòlars, gràcies a la millora dels subscriptors de Disney+ i als ingressos mitjans més grans per usuari.

De fet, els subscriptors de Disney+ han sumat més de 6 milions al segon trimestre fins als 117,6 milions de clients globals. El total de subscriptors de Hulu ha crescut un 1% fins als 50,2 milions, al contrari que els d'ESPN+, que han baixat un 2% fins als 24,8 milions.

Tot i això, per als inversors, el seu creixement "segueix sent força modest, però suposa una enorme millora respecte als 587 milions de pèrdues de fa un any, a la qual cosa ha contribuït l'augment substancial del nombre d'abonats a Disney+", explica Adam Vettese, analista de mercat d'eToro.

"Els nostres resultats van ser impulsats en gran part pel nostre segment d'Experiències, així com pel nostre negoci de reproducció en continu. És important destacar que la reproducció en continu d'entreteniment va ser rendible durant el trimestre, i seguim pel camí d'aconseguir la rendibilitat en els nostres negocis de reproducció en continu combinats al quart trimestre", ha afirmat el president executiu de Disney, Bob Iger.

"Disney ha presentat un informe de guanys decent, encara que no va complir amb les altes expectatives. Al despietat món de la reproducció en continu, els subscriptors ho són tot, i si no s'arriba a aquesta mètrica, això pot desanimar els inversors. El mercat també pot espantar-se pels comentaris de Disney, que ha dit que espera que el seu negoci combinat de reproducció en continu sigui rendible al quart trimestre. Però això no és prou aviat per al mercat, fins i tot si els subscriptors de Disney+ van augmentar en 6 milions al trimestre anterior", valora Kathleen Brooks, directora d'anàlisi d'XTB.

Noticias relacionadas

contador