illustration d archives du logo de nvidia 20240522174019

Nvidia ho ha tornat a fer. Un cop més, i tot i que les expectatives al voltant de les seves xifres eren molt elevades, el fabricant de xips ha batut totes les previsions amb els resultats. La companyia continua complint les altes exigències del mercat. I no només això: no mostra ni el més mínim senyal d'esgotament com a líder indiscutible a la revolució de la intel·ligència artificial (IA).

  • 131,880$
  • 1,75%

"Nvidia ha complert una vegada més. Jensen Huang i el seu equip estan aprofitant al màxim l'auge de la intel·ligència artificial, amb uns ingressos i beneficis molt per sobre de les expectatives i una millora de les previsions per al segon trimestre", valora Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro.

De fet, l'empresa de Santa Clara ha disparat el benefici net un 628%, mentre que els seus ingressos s'han incrementat un 262%, recolzats principalment en la bona evolució dels centres de dades (+427%).

A més, el CEO de la companyia ha indicat a la conferència d'analistes que "el potencial de creixement a l'àrea de Centres de Dades és encara molt elevat atès que la demanda dels seus productes s'estén ja no només a empreses de serveis al núvol sinó a tot tipus de clients empresarials (consum, sanitat, automoció, etc.) a tot el món. Considera que la IA és essencial en totes les indústries per generar millores de productivitat”, remarquen des de Bankinter.

I tot plegat, enmig d'una demanda contínua d'IA, que no mostra signes de disminuir. "Les empreses segueixen augmentant les seves despeses de capital, especialment les grans tecnològiques, per mantenir-se al dia amb aquesta tecnologia revolucionària, i Nvidia n'és, amb diferència, la beneficiada més gran. El més interessant per als inversors és que sembla que la IA només ha començat”, destaca Gilbert.

Però això no ho és tot. Nvidia està expandint el seu negoci més enllà dels xips amb la seva nova plataforma de programari, anomenada NIM, que ofereix un "ecosistema d'IA", és a dir, un "conjunt de microserveis fàcils d'usar per accelerar la implementació de models bàsics a qualsevol núvol o dades".

"Com que és un model de llicència de programari, és 100% rendible i obre la porta a una rendibilitat més gran a mesura que empreses de tots els sectors es llancen a la IA", afegeix Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

La tecnològica també ha donat a conèixer unes sòlides guies per al proper trimestre, en què preveu ingressos de 28.000 milions, amb un marge brut del 74,8% i despeses operatives d'uns 4.000 milions.

"En un context de creixent competència i projectada autosuficiència a l'espai de xips per a la gran tecnologia, tant la rendibilitat com l'orientació indiquen que la creixent demanda a totes les àrees hauria de compensar amb escreix els desafiaments a la resta de l'any", subratlla Thomas Monteiro, analista sènior de Investing.com.

No obstant això, i això és el que probablement anticipia Jensen Huang, "el ritme de creixement d'Nvidia sembla haver-se alentit en comparació amb el mercat total de la IA. Això es deu principalment a dues raons: una, que el descomunal creixement de la demanda provocarà fatalment més colls d'ampolla a l'oferta al segon semestre, i dos, que la competència aviat es posarà al dia en diverses àrees”, matisa aquest expert.

"Això obligarà l'empresa a recórrer en gran mesura a les reserves d'efectiu, cosa que probablement suposarà una amenaça a curt termini per al tipus de creixement de la rendibilitat a què ens hem acostumat als últims dos anys. En aquest context, el suport dels accionistes serà crucial. Així doncs, crec que, de manera semblant al que va fer Google a principis de temporada, això és el que l'empresa pretén amb els desdoblaments d'accions anunciats", diu Monteiro.

Precisament, Nvidia va anunciar un split de les seves accions de 10 a 1 per impulsar-ne la demanda, ja que ara coqueteja amb el nivell dels 1.000 dòlars, i així garantir que els inversors segueixin tenint accés als títols, "cosa que no farà sinó millorar la confiança", conclou Gilbert.

Noticias relacionadas

contador