ep archivo   sede de las oficinas de acciona en a 4 de marzo de 2023 en alcobendas
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Acciona Energía ha assegurat aquest dijous que anticipa un EBITDA per al 2024 "inferior" al que s'estimava al febrer, pel fet que la producció des del començament d'any no ha assolit els nivells esperats, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia s'enfonsa avui divendres un 6%, mentre que la seva matriu, Acciona, cau un 6% més.

  • 20,860€
  • 1,16%

"Amb les previsions actuals de preus i una producció inferior al que s'esperava des del començament d'any, l'expectativa de l'EBITDA 2024 és inferior a la previsió comunicada al mercat a finals de febrer", destaca l'empresa.

En concret, Acciona Energía detalla que la contribució de l'EBITDA a la segona meitat de l'any "es preveu superior a la de la primera meitat, ateses les expectatives creixents de preus de pool per als trimestres següents, l'impacte no recurrent del registre de passius regulatoris a primers d'any, i la contribució dels nous actius”.

La companyia manté l'expectativa d'inversió neta abans de rotació d'actius a l'entorn de 1.800-1.900 milions d'euros, xifra que inclou el cobrament de MacIntyre, el programa de recompra ja finalitzat, i la monetització d'incentius fiscals als Estats Units.

En general, Acciona Energía assegura que "la producció creix al primer trimestre gràcies a la nova capacitat instal·lada/consolidada i al millor recurs hidràulic a Espanya, encara que la producció eòlica a nivell global s'ha situat lleugerament per sota de les mitjanes històriques i dels nivells de l'any anterior, principalment com a conseqüència dels baixos preus horaris que han recomanat no operar els actius en aquests escenaris”.

Al seu informe de tendències de negoci corresponent al primer trimestre, Acciona Energía assegura que la capacitat total instal·lada va assolir 13,7 GW a finals de març del 2024 que compara amb 11,9 GW un any abans. La capacitat consolidada va créixer de 10,0 GW a 12,3 GW durant els darrers 12 mesos.

"La producció total als tres primers mesos va créixer un 2% comparat amb el mateix període de l'any anterior, amb millora tant en internacional (+3%) com a Espanya (+1%). La producció consolidada es va incrementar un 9,4 %, fins a situar-se als 6.262 GWh. El preu mitjà es va situar a nivells de 57,5 euros/MWh, principalment per Espanya”, explica.

"Acciona Energia avança segons el que s'esperava en l'execució de la venda d'un primer paquet d'actius amb l'expectativa d'anunciar un acord als propers mesos. Aquest primer paquet està conformat per actius eòlics espanyols", destaca.

Noticias relacionadas

contador