ep aerogeneradores de audax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Audax Renovables ha tancat un primer trimestre "històric" després d'haver disparat el benefici net fins als 17 milions d'euros, des dels 2 milions collits del gener al març del 2023 (+607%). En aquests tres mesos ha aconseguit "més clients (+8%), més energia subministrada (+19%) i més potència instal·lada (+9%)".

  • 1,936€
  • 0,72%

Tot i això, els ingressos operatius s'han reduït un 31%, en quedar-se en 482 milions d'euros, enfront dels 697 milions del mateix període de l'exercici precedent. "Aquesta disminució s'atribueix principalment a la baixada en el preu mitjà als mercats on opera el grup en comparació amb el mateix període de l'any anterior", ha explicat Audax.

En concret, assenyala, “els preus de l'electricitat i el gas van ser un 46% i un 49% més baixos respectivament”. "És important destacar que aquesta reducció dels preus no va afectar el marge brut, ja que la variació del cost de l'energia es trasllada directament al client final", ha afegit. El marge brut s'ha situat al tancament del trimestre en 61 milions d'euros (+19%).

"Malgrat la tendència a la baixa en els preus, es va registrar un augment en la quantitat d'energia subministrada pel grup i es van implementar estratègies per fixar preus competitius, cosa que va resultar en uns ingressos totals de 482 milions d'euros", detalla Audax, que remarca que "en alguns països aquestes variacions del preu de l'energia impacten en els resultats del proper exercici financer".

Pel que fa a l'Ebitda, ha crescut un 37% fins als 31 milions d'euros. Aquest creixement es deu, segons ha explicat el grup, a un "augment del 19% a l'energia subministrada ia les polítiques comercials centrades en el client industrial", que, a més, ha permès a Audax assolir el seu "millor resultat net històric en un primer trimestre", els esmentats 17 milions d'euros.

Al tancament del primer trimestre, el deute financer net havia disminuït un 32% en comparació amb l'any anterior i un 5% des del tancament de l'exercici fins als 249 milions d'euros.

El grup, que compta amb projectes de generació situats a Espanya, França, Polònia, Itàlia, Portugal i Panamà, ha detallat que a nivell global, la producció d'aquest primer trimestre s'ha situat als 73GWh, pràcticament la mateixa que durant aquest període del 2023 (-14% tenint en compte la producció de Panamà). "Durant aquest trimestre hi ha hagut menor recurs eòlic tant a Panamà com a Espanya i una menor radiació a les plantes fotovoltaiques", afirma Audax.

El total d'energia subministrada pel grup entre el gener i el març del 2024 ha estat de 4,6 TWh enfront dels 3,9 TWh del mateix període de l'any anterior (+19%). L'electricitat subministrada suposa el 58% (2,7 TWh), mentre que el gas suposa el 42% (1,9 TWh) del total durant aquest període, en comparació amb el 62% (2,4 TWh) i el 38% (1,5 TWh) del mateix trimestre de l'any anterior, respectivament.

Noticias relacionadas

contador