ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Vendes moderades a Wall Street aquest dimarts després de les compres moderades de dilluns i a mesura que els inversors centren la seva atenció sobre la Reserva Federal (Fed) i als resultats trimestrals d'Amazon.

  • 39.908,000
  • -

A nivell mensual, i a falta de la sessió d'avui, els índexs novaiorquesos van en camí de finalitzar abril amb pèrdues, el primer mes en vermell des d'octubre per l'expectativa de "tipus més alts durant més temps", i durant el qual el Dow Jones acumula una baixada del 3%, que es redueix fins al 2% en el cas de l'S&P 500 i del Nasdaq.

La principal cita de la setmana és la reunió de dos dies de la Fed, que comença aquest dimarts i les conclusions de la qual es coneixeran dimecres. S'espera que el banc central nord-americà mantingui els tipus d'interès pel comportament recent de la inflació, que s'ha mostrat reticent a continuar desaccelerant-se.

"El mercat no espera que la Fed comenci a baixar les taxes fins al setembre, com a molt aviat, i ara descompta que, com a molt, ho farà només dues vegades el 2024, cosa que contrasta amb les més de sis que es descomptava al començament d'any Sí que és possible, encara que no segur, que la Fed anunciï que començarà a baixar en algun moment el ritme de reducció del seu balanç, de la qual cosa ja ha parlat en alguna ocasió el seu president, Jerome Powell", comenten a Link Gestió.

Per això, els inversors seguiran amb atenció les paraules de Powell a la recerca d'alguna pista sobre el full de ruta que ha de seguir l'organisme i sobre com preveu que es comportin tant la inflació com l'economia nord-americana a partir d'ara.

"Els mercats estaran molt pendents del que digui sobre això i reaccionaran en conseqüència", afegeixen aquests experts.

"Ens estem preparant per escoltar Jerome Powell demanar més paciència i més temps per abatre la inflació. Si aquest és el cas, podríem veure un nou col·lapse en les expectatives de retallada de taxes de la Fed. La propera parada és que no es retallin els tipus el 2024, cosa que seria un gerro d'aigua freda per als alcistes", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

AMB EL FOCUS SOBRE EL MERCAT LABORAL

En aquest context, caldrà seguir vigilant les dades, com les relacionades amb el mercat laboral que s'aniran coneixent al llarg de la setmana.

Així, dimecres es publicaran l'enquesta d'ocupació privada ADP i les vacants d'ocupació JOLTS, mentre que l'informe oficial d'ocupació es farà públic divendres. Unes xifres que previsiblement continuaran mostrant solidesa, tot i que s'espera una certa moderació.

"L'informe servirà per comprovar si el mercat laboral d'aquest país continua tensionat o comença a mostrar alguns símptomes de feblesa com voldría veure la Reserva Federal (Fed)", subratllen a Link Securities.

L'agenda econòmica també inclou la confiança del consumidor (dimarts), el PMI i ISM manufacturer (dimecres), les peticions setmanals de desocupació (dijous) i el PMI i ISM serveis (divendres).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la protagonista és Amazon, que donarà a conèixer els resultats del primer trimestre després del tancament del mercat aquest dimarts.

"És fonamental per a l'èxit d'Amazon la seva percepció com a pioner en l'aprofitament de la IA generativa, en particular a través de la divisió AWS, que s'ha convertit en la pedra angular del seu negoci", assegura Sam North, analista de mercat de eToro.

A més, les accions d'Eli Lilly pugen un 6% després que la companyia superés les expectatives de mercat amb els guanys trimestrals i millorés les previsions per al conjunt de l'any.

També és notícia Microsoft, que ha anunciat una inversió de 1.700 milions de dòlars a Indonèsia per crear infraestructura en intel·ligència artificial (IA).

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,44% (82,20 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,29% (88,08 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,11% (1,0707 dòlars), i l'unça d'or baixa un 1,83% (2.315 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,674% i el bitcoin perd un 2,57% (61.198 dòlars).

contador