ep archivo   vista de la sede de telefonica
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha comunicat aquest dimecres que, en el seu procés d'aconseguir el 10% del capital de Telefónica, ja ha superat el llindar del 7% a la companyia.

  • 4,140€
  • 0,34%

Així mateix, ha confirmat, mitjançant un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha traslladat a Telefónica la sol·licitud que s'incorpori al Consell d'Administració Carlos Ocaña Orbis com a conseller dominical en representació dels interessos de la SEPI, tal com es va avançar aquest dimarts.

Ocaña és actualment directiu del Reial Madrid, lloc que ocupa des del 2012, i prèviament va ser director general del gabinet del ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián. A més, és coautor, juntament amb el president Pedro Sánchez, del llibre La nueva diplomacia económica española.

Fins ara, la SEPI havia comunicat comptar amb més d'un 6% de Telefónica en aquest objectiu d'arribar-ne al 10%.

Amb les darreres compres, l'organisme públic s'ha consolidat com a segon accionista de la companyia, només per darrere de Saudi Telecom Company (stc Group), i ja supera CriteriaCaixa, el hòlding que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació La Caixa, que a principis d'abril va elevar la participació a Telefónica fins al 5,007%.

Des que stc Group, principal operador saudita, va comprar, a principis de setembre, una participació del 9,9% en Telefónica per un import total de 2.100 milions d'euros, el Govern havia avisat sobre la seva intenció de reforçar la presència del sector públic en la 'teleco'.

L'Executiu sempre ha defensat que Telefónica és "una empresa estratègica per a Espanya pel seu paper a l'àmbit de les telecomunicacions, però també a l'àmbit de la defensa".

Noticias relacionadas

contador