bitcoin roto

La cosa no canvia al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) continua tenyint-se de vermell i cau per sota dels 62.000 dòlars aquest dimarts, mentre que l'ethereum (ETH) també retrocedeix amb ganes i posa en perill els 3.000 dòlars.

  • 65.834,470$
  • 6,91%

A la resta del mercat, caigudes destacades entre les principals altcoins. Criptos com cardano (ADA), dogecoin (DOGE), XRP o toncoin (TON) perden de mitjana un 10% als darrers 7 dies. Al costat una mica més positiu, tokens com avalanche (AVAX) o tronc (TRX) aconsegueixen pujar amb moderació durant l'últim dia.

Ho hem estat explicant aquests dies, però el cert és que la quarta reducció a la meitat (halving) de la història de la xarxa Bitcoin no ha tingut l'efecte immediat en els preus que alguns analistes esperaven. De fet, al contrari: des de la seva compleció, la criptomoneda reina ha perdut més de 3.000 dòlars de valor i el seu aspecte tècnic segueix sense donar cap mostra de fortalesa.

"Per ara, el BTC es manté dins del rang 60.000-74.000 dòlars que ha emmarcat l'acció del preu durant els darrers dos mesos. Actualment, el preu està provant el mínim del triangle en contracció, al voltant dels 65.450, i amb els estudis d'impuls baixista, s'entreveu una nova prova dels mínims del rang. Si trenquem a la baixa, 49.425 serà l'objectiu baixista més ampli", explica James Harte, analista de TickMill Group.

Per part seva, Simon Peters, expert en criptoactius d'eToro, assenyala que "encara estem esperant una volatilitat significativa" després de la reducció a la meitat, encara que "com més temps es mantinguin els preus al voltant d'aquests nivells, sostenint-se per sobre de la marca de 60.000 dòlars, més forta es podria tornar la narrativa que s'ha format un suport i que és més probable un moviment a l'alça".

"Curiosament, l'RSI diari (Índex de Força Relativa) està als nivells més baixos des del gener, quan vam veure que el preu queia fins als 40.000 dòlars després de les aprovacions dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) del bitcoin al comptat als EUA. Després, el preu es va recuperar un 90% durant els dos mesos següents fins al màxim històric actual de 73.800 dòlars, explica.

Per part seva, Harte recorda que, durant els anteriors esdeveniments de reducció a la meitat, el BTC va baixar durant els tres mesos posteriors abans de marcar nous màxims als mesos següents. "Tenint això en compte, l'actual consolidació i correcció en el BTC podria durar més i aprofundir-se una mica més abans que es reprenguin les pujades", afegeix.

contador