dl kering group luxury goods brand owner france generic 1
Sharecast graphic / Josh White

L'agència de qualificació S&P va anunciar aquest dilluns a la tarda la rebaixa de la qualificació del grup de luxe Kering. L'agència ha retallat la seva qualificació creditícia de Kering a llarg i curt termini a 'A-/A-2' des d''A/A-1', i la qualificació d'emissió del seu deute sènior no garantit a 'A-' des d''A'.

  • 335,650€
  • -0,68%

El 4 d'abril, el grup francès va anunciar que havia adquirit béns arrels a Milà per 1.300 milions d'euros, cosa que s'alinea amb la seva estratègia d'assegurar ubicacions icòniques clau per a les seves marques, com ara l'adquisició recent de propietats estratègiques a Nova York al gener d'aquest any i a París, el 2023.

Kering ha proporcionat alguna informació preliminar sobre els seus resultats del primer trimestre, que es publiquen el 23 d'abril, en què el grup estima que els ingressos del primer trimestre han disminuït aproximadament un 10% interanual, principalment perquè els ingressos han disminuït significativament en la marca Gucci, amb vendes que s'espera que caiguin gairebé un 20% des del primer trimestre del 2023.

"Revisem el nostre escenari base principalment per tenir en compte certa pressió addicional sobre l'exercici operatiu de Kering i per tenir en compte la despesa discrecional addicional després de l'adquisició a Milà, i ara estimem que el deute ajustat respecte a l'EBITDA romandrà per sobre de 2 vegades durant el nostre horitzó de pronòstic fins al 2025", explica S&P. Això fet, el porta a fer la retallada apuntada més amunt.

Per la seva banda, la perspectiva estable reflecteix l'expectativa d'S&P que el rendiment operatiu hauria de millorar gradualment a través de l'estratègia de canvi de rumb per a la marca Gucci, amb la generació de flux d'efectiu operatiu lliure (FOCF, per les sigles en anglès) que romandrà per sobre de 3.000 milions durant 2024 i 2025 i el deute ajustat respecte a l'EBITDA lleugerament per sobre de 2,5 vegades a finals de 2024 abans de millorar a 2,2-2,4 vegades el 2025.

Noticias relacionadas

contador