ep archivo   fachada de la sede de laboratorios farmaceuticos rovi a 29 de marzo de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Rovi ha rebotat en borsa (+1,93%; 84,45 euros) aquest dilluns després que s'hagi publicat que la farmacèutica llançarà al maig a la venda d'una participació majoritària del seu negoci de fabricació per a tercers, per la qual s'han interessat diversos fons d'inversió com KKR, Pai Partners, Permira, Advent International o TA Associates.

  • 86,350€
  • 0,70%

Pel que fa als termes financers, la valoració d'aquesta divisió se situaria entre els 2.000 i els 3.000 milions d'euros, assumint un EBITDA anual d'uns 200 milions.

Al mes de març, Rovi va confirmar a la CNMV que havia contractat Lazard Asesores Financieros per avaluar una possible venda del seu negoci de fabricació a tercers (CDMO).

I el 25 d'abril passat, la companyia va anunciar un acord per contribuir a la fabricació de xeringues precarregades per a una companyia farmacèutica global.

"NOTÍCIA POSITIVA D'IMPACTE MODERAT"

Per als analistes de Banc Sabadell, que aconsellen vendre el valor, amb un preu objectiu de 68 euros, la notícia és "positiva", però "d'impacte limitat", perquè "era coneguda la intenció de Rovi de donar entrada a un soci a la seva divisió CDMO".

A parer seu, "tindria més sentit la venda d'una participació minoritària, ja que permetria a la companyia cristal·litzar valor, generar caixa per emprendre inversions i retenir el control del negoci, conservant la capacitat que necessiti per a la seva pròpia activitat".

Tenint en compte una valoració a la part mitjana de la forquilla indicada, d'uns 2.500 milions d'euros, calculen que "implicaria un múltiple de 12,5 vegades EV/EBITDA, en línia amb el que es rumoreja al mercat".

Tot i això, la seva valoració indica que l'EBITDA anual de 200 milions d'euros en aquest negoci no es generaria abans del 2027, amb la incorporació del contracte anunciat a l'abril, per la qual cosa assenyalen que Rovi "necessitaria anunciar nous contractes per al 2025-27".

Segons la seva opinió, "el valor ja recull en cotització les bones perspectives del negoci CDMO".

Noticias relacionadas

contador