ep archivo   el presidente de acs florentino perez 20230323200302
EUROPA PRESS - Archivo

Bankinter reitera aquest dilluns la seva visió positiva sobre ACS i la recomanació de comprar (preu objectiu de 42,9 euros) després que divendres es conegués l'entrada de CriteriaCaixa a la capital amb una participació del 9,4%.

ACS

  • 39,320€
  • 0,25%

"Notícia positiva per a ACS que, de fet, va ser recollida amb una pujada de les accions del 2,77% a la jornada de divendres. L'entrada d'un soci al capital de forma amistosa i amb vocació de permanència enforteix la posició dels actuals accionistes i mostra l'atractiu que presenta el negoci de la companyia a mitjà/llarg termini", afirma Juan Tuesta, expert del banc.

Criteria ha invertit 983 milions a entrar en ACS, xifra que implica que l'operació es va realitzar a preus de mercat. La transacció ha suposat la venda d'un total de 25,4 milions d'accions pròpies d'ACS que la companyia tenia adquirides a través de contractes forward.

Criteria es converteix així en el segon accionista més gran d'ACS, només per darrere del seu president, Florentino Pérez (14% del capital). La compra de la participació s'ha produït en una operació amistosa, acordada i plenament pactada entre les dues parts, segons ha anunciat Criteria. Al comunicat s'hi destaca que "l'operació s'emmarca en la política d'inversió de CriteriaCaixa, que selecciona empreses capdavanteres en sectors altament atractius, amb capacitat de creixement i generació de valor".

El president de Criteria, Isidre Fainé, serà nomenat als propers dies conseller dominical d'ACS.

"Fainé aporta la seva qualitat com a persona influent, molt ben connectat amb tots els diferents àmbits de la societat, i és complementari al rol que tenen altres consellers", afirma José Ramón Ocina, expert de Mirabaud.

Per a Pablo García, director de Divacons Alphavalue, l'operació és positiva per a ACS i “molt interessant” per a CriteriaCaixa, que entra en un sector atractiu. "A nosaltres ACS ens agrada molt. En diem la Vinci espanyola". "La Caixa i ACS són socis ja coneguts", afirma García en referència al seu període junts com a accionistes de referència d'Abertis. "Que Isidre Fainé entri al Consell d'ACS és una bona notícia també".

L'operació, assenyala el responsable de Divacons Alphavalue, serveix, a més, per diversificar les participacions de CriteriaCaixa en Telefónica, Colonial i Puig. “És una bona diversificació dins de grups industrials”.

Noticias relacionadas

contador