dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Suau rebot en Wall Street aquest divendres després de la pitjor sessió del Dow Jones des del març del 2023, malgrat els forts guanys que va registrar Nvidia després de publicar els seus resultats.

  • 38.589,160
  • -

Segons els experts de Link Gestión, el gir negatiu del mercat nord-americà va deure's a "la manca de visibilitat que tenen els inversors sobre l'escenari de tipus a mitjà termini".

Així, assenyalen que les bones dades econòmiques publicades aquest dijous als Estats Units, amb "el PMI compost apuntant al ritme d'expansió més gran de l'activitat privada en més de dos anys, va provocar el gir brusc a la baixa de bons i accions".

També van sorprendre de manera positiva les dades setmanals d'atur, que van indicar fortalesa al mercat laboral i van reforçar la idea que l'economia nord-americana "després de dos mesos alentint-se, s'ha tornat a accelerar al maig", cosa que "pot fer que la inflació es resisteixi a baixar, impedint així que la Fed baixi les seves taxes".

En aquest sentit, els inversors van rebaixar de manera considerable, fins al 50%, la probabilitat d'una retallada de tipus al setembre per part de la Fed. En qualsevol cas, aquests analistes consideren que “la dependència actual dels mercats de com evolucionen les expectatives de tipus és exagerada".

També cal tenir en compte que Wall Street no obrirà dilluns per festiu, per la qual cosa molts inversors a curt termini van tancar les seves posicions per evitar possibles sorpreses inesperades que es puguin produir fins dimarts que ve.

ACTUALITAT DE LA JORNADA

A l'actualitat de la jornada, la Xina continua amb les seves maniobres militars al voltant de Taiwan, com a represàlia al discurs 'independentista' del nou president de l'illa, Lai Ching-te, que va reivindicar fa uns dies en la presa de possessió que la Xina i Taiwan "no estaven subordinats l'un a l'altre".

Pel que fa a dades econòmiques, s'ha publicat la lectura preliminar de l'abril de les comandes de béns no peribles, que han pujat per sobre del que s'esperava. Ara falta conèixer la lectura final de maig de l'índex de sentiment dels consumidors, que confirmarà el descens mostrat en la lectura preliminar.

EMPRESES

Al capítol corporatiu, el desenvolupador de programari empresarial Intuit baixa amb força (-6,9%) a la borsa després de publicar els seus resultats trimestrals.

D'altra banda, Elon Musk ha criticat els aranzels que ha imposat els Estats Units a les importacions de cotxes xinesos. "Tesla competeix força bé al mercat xinès sense aranzels ni suport deferent i està a favor que no hi hagi aranzels", ha indicat.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,35% (77,14 dòlars) i el Brent guanya un 0,12% (81,46 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,34% (1,085 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,24% (2.342 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es revalora al 4,493% i el bitcoin rebota un 0,13% (67.401 dòlars).

Noticias relacionadas

contador