ep archivo   fachada de la sede de naturgy a 4 de abril de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Naturgy puja amb força després que TAQA (Abu Dhabi National Energy Company) hagi confirmat que negocia comprar el 40% del capital en mans dels fons CVC i GIP, cosa que obligaria a llançar una OPA sobre el 60% restant (encara que Criteria Caixa, amb gairebé el 27% del capital, es mantindria com a accionista espanyol de referència).

  • 23,940€
  • 2,48%

"TAQA confirma que està mantenint converses amb Criteria Caixa en relació amb un possible pacte de cooperació relatiu a Naturgy, i amb CVC i GIP en relació amb la possible adquisició de les seves accions a Naturgy", ha explicat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta manera, confirma la informació que s'ha publicat des de dilluns, i que al·ludia a les converses entre TAQA i els fons CVC i GIP, que volen vendre sengles participacions del 20%.

"Si aquesta adquisició es produís, s'hauria de formular una oferta pública d'adquisició per la totalitat del capital de Naturgy. No s'ha arribat a cap acord amb Criteria Caixa, CVC o GIP", ha afegit el comunicat.

En aquest sentit, cal recordar que Criteria Caixa controla gairebé el 27% de Naturgy i que el seu objectiu declarat és continuar sent-ne accionista de referència i mantenir el control a la companyia, considerada estratègica pel govern espanyol, en ser el principal subministrador de gas natural del país.

"No hi ha cap garantia que s'implementi cap operació ni certesa pel que fa als termes en què, si escau, es podria fer. No hi ha hagut cap acostament a Naturgy per part de TAQA. Si escau, d'assolir-se qualsevol acord, TAQA ho publicarà al moment oportú", ha conclòs el comunicat.

A més de la participació de gairebé el 27% de Criteria Caixa, el fons australià IFM controla un 15% més del capital, i Sonatrach hi manté una participació del 3,85%.

Noticias relacionadas

contador