alicia minsait

Minsait, una companyia d'Indra, ha presentat AlicIA, el primer avatar basat en intel·ligència artificial (IA) que ofereix assessorament bancari expert a autònoms i petites empreses espanyoles. Es tracta d'un important recurs per al sector financer que l'empresa digital ha donat a conèixer aquest dimarts durant la celebració de Revolution Banking, l'esdeveniment més rellevant per al sector bancari a Espanya.

  • 20,360€
  • -1,83%

AlicIA és un assessor financer capaç de donar resposta als dubtes habituals que un autònom pot tenir, tant a l'hora de posar en marxa el seu negoci com en les interaccions que, per qüestions econòmiques o d'una altra índole, hagi d'establir amb el banc.

El seu objectiu és ser una figura més d'interrelació amb els clients per part de les entitats bancàries i el seu perfil permet ocupar funcions com a assessor, especialista financer o, fins i tot, influir en el servei de la marca dins de les xarxes socials.

"La seva incorporació permetrà evolucionar la comunicació de les empreses bancàries amb els seus usuaris, a més de millorar els seus processos. AlicIA no és només una figura virtual a la qual dirigir-se, fa possible la resolució dels Dubtes de l'Emprenedor, la gestió constant dels seus consultes, així com ofereix resposta i estimació en funció de les preguntes plantejades. Es converteix per això en un recurs de gran valor, tant per evolucionar l'atenció al client com per liderar accions de Màrqueting, entre d'altres”, explica Andrés Duque, responsable de Intel·ligència Artificial a Serveis Financers de Minsait.

Segons dades de Minsait, el 46% dels usuaris que utilitzen xarxes socials es veuen influïts per les recomanacions a l'hora de fer compres o operacions. A més, per al 30% dels nous emprenedors el finançament dels seus negocis és una de les principals preocupacions i el 40% admet tenir coneixements financers insuficients per posar-los en marxa.

"AlicIA neix amb l'interès de donar resposta a aquestes tendències o pors, gràcies a la seva vocació d'influencer (de manera que representa l'entitat a totes les xarxes socials i plataformes), i la seva gran capacitat per segmentar clients, personalitzar el tracte amb ells i incrementar l'eficiència i fiabilitat del servei d'atenció i resolució de dubtes", subratllen a la companyia.

Des del punt de vista tecnològic, solucions com AlicIA permeten combinar les capacitats cognitives avançades d'agents conversacionals implementats mitjançant Intel·ligència Artificial Generativa, amb capacitats motores que simulen la gesticulació d'un agent humà. "Encara hi ha molt recorregut per endavant en aquest camp per aconseguir resultats hiperrealistes, però sens dubte obre la via per mostrar la cara més humana de la IA, sense renunciar a la seva potència", concreten des de Minsait.

En aquest sentit, destaquen que "AlicIA suposa no només l'ús de la intel·ligència artificial per millorar els processos i la capacitat comercial de les entitats financeres, sinó molt més: és una veritable revolució en la proposta de valor d'entitats financeres, que ja no només ofereixen els seus productes i serveis, sinó un veritable acompanyament a la vida financera dels clients, un per un".

La companyia recorda que això col·loca la intel·ligència artificial, concretament la IA generativa, com una peça clau en l'estratègia d'aquestes entitats.

Noticias relacionadas

contador