ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb signe mixt després de l'atac d'Israel a l'Iran realitzat aquest divendres a la matinada, que augmenta encara més la tensió geopolítica a l'Orient Mitjà i eleva la possibilitat d'una guerra entre els dos països.

  • 38.688,160
  • -

"Fins ara, els atacs han estat moderats, cosa que està provocant cert alleujament als mercats. No obstant, és probable que la prima de risc dels actius augmenti, ja que el futur segueix sense estar clar", explica Kathleen Brooks, directora estratègia d'XTB.

"Iran i Israel es deixaran en pau ara que han patit represàlies? O continuarà això, amb 'atacs' ben planificats que estan dissenyats per causar la menor quantitat de dany civil i son més una mostra del que podria ser possible?", es pregunta aquesta experta.

"Si bé això és òbviament preferible a una guerra total, és una estratègia arriscada", respon. Perquè "un error que causi víctimes o arribi a un objectiu inesperat podria desencadenar una escalada de represàlies i una situació més profunda i perillosa a l'Orient Mitjà".

Per això, afegeix, "aquesta és la raó per la qual és probable que la volatilitat es mantingui, especialment perquè arriba en un moment delicat per als mercats financers, mentre recalibren les expectatives de retallades de les taxes d'interès" per part de la Reserva Federal.

En aquest sentit, els inversors hauran de "processar" les conseqüències que l'atac de represàlia dut a terme per Israel aquesta matinada pot tenir a l'estabilitat a la regió, "ja que obre la porta a una guerra frontal entre les dues potències", adverteixen en Link Securities.

"Si fos així, podria tenir conseqüències a l'economia global, via l'increment del preu del cru, factor inflacionista que condicionaria l'actuació dels bancs centrals, que es veurien en la tessitura d'haver de mantenir els tipus d'interès a nivells restrictius," amb el consegüent impacte en el creixement econòmic global”, comenten aquests analistes.

NETFLIX CAU DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS

A l'escena empresarial, Netflix cau un 6,5% a la sessió després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals. La plataforma en línia de continguts audiovisuals va superar previsions amb l'augment de subscriptors, però les estimacions d'ingressos futurs no van convèncer els inversors.

"Malgrat les bones xifres reportades, les perspectives respecte a la captació de nous subscriptors semblen poc encoratjadores. La guidance en termes d'ingressos se situa per sota del consens i el fet que deixarà de reportar la xifra de nous subscriptors a partir del primer trimestre del 2025 podria ser un senyal que els anys de creixement en subscriptors podrien arribar al final", subratllen a Bankinter.

ANÀLISI TÈCNICA

L'S&P 500 continua amb la correcció i s'acosta a nivells clau de suport a curt termini. "La forta figura baixista vista aquest dilluns segueix vigent i sembla imminent que cobreixi el buit baixista que va deixar el 22 de febrer passat als 4.981 punts. A curt termini estarem molt pendents del seu comportament al suport dels 4.920 punts", afirma César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Alerta a abandonar aquest nivell de preus, ja que si acaba perdent aquest nivell de preus és molt probable que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 4.800 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions", valora Nuez, que destaca que no s'apreciarà un senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 5.100 punts.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,40% (86,76 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,28% (1,0673 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,11% (2.395 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,606% i el bitcoin baixa un 2,3% (64.961 dòlars).

Noticias relacionadas

contador