ep el nuevo logotipo de puig
PUIG

Val la pena comprar accions de Puig quan comencin a cotitzar? És la pregunta que es fan molts inversors al detall, que no han pogut comprar títols de l'empresa, especialitzada en cosmètica i perfums, ja que la col·locació prèvia s'ha fet entre inversors institucionals. En el primer preu, el valor ha marcat forts guanys del 8%, fins als 26,50 euros, tot i que posteriorment ha cotitzat a nivells inferiors als 25 euros, amb una alta volatilitat, per tancar als 24,50 euros, el preu de la col·locació.

Puig ha començat a cotitzar aquest divendres a un preu de 24,50 euros per acció, xifra que implica una capitalització borsària de 13.920 milions d'euros. El preu s'ha situat a la part més alta de la forquilla establerta, el mínim de la qual era de 22 euros.

Els experts de Bankinter estimen que "el preu de sortida suposa un descompte del 15% enfront de la mitjana del sector (Estee Lauder, Shiseido, Coty, Interparfums) en termes de valor d'Empresa (EV)/EBITDA 2023 i del 34% enfront del líder del sector, L'Oreal".

Segons la seva opinió, "un descompte raonable podria ser del 20% respecte a L'Oreal o una prima del 3% respecte al sector, cosa que implicaria cotitzar en el rang 30-31 euros".

En aquest sentit, precisen que “la sortida a borsa ens sembla atractiva considerant el preu de col·locació (24,5 euros/acció)”. Tot i això, "que ho segueixi sent o no dependrà de la probable pujada que avui experimenti el valor el seu primer dia de cotització".

DADES RELLEVANTS SOBRE PUIG

Aquests experts destaquen que Puig compta "amb marques reconegudes al segment premium (Charlotte Tilbury, Nina Ricci, Carolina Herrera) i diversificació per productes i regions".

A més, indiquen que "els creixements i marges als darrers anys son elevats", ja que les vendes han pujat un 29% durant el període 2021-2023, i el benefici net ha augmentat un 45%.

Així, assenyalen que "el marge brut va pujar al 74,7% i el marge EBIT al 16,1% el 2023, enfront de mitjanes del sector de 69,7% i 10,7%, respectivament".

En conclusió, consideren que "preliminarment i amb la informació disponible, considerem raonable prendre posicions per sota del rang 30-31 euros, equivalent a una ràtio EV/EBITDA per al 2023 de 19,5 vegades".

Noticias relacionadas

contador